Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2018 17:06 - Най-много на 23-ти да завали сняг
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 877 Коментари: 2 Гласове:
0



Помните ли, веднъж го разказвах този стар виц, малко видоизменен наистина, но добронамерено - Попитали радио Ереван какво ще стане с БЛОГ.БГ, когато дойдат американците, а то отговорило: „Х-м, ДНЕС.БГ също беше хубав сайт.“

Ето потвърждението, че Радио Ереван e наясно с много неща в България.

12.04.2018, Надежда Йосифова, в ДНЕС.БГ„Тръпнете! Има нова фатална дата – краят на света ще е на 23-и. Любителите на теориите на конспирациите пророкуват, че краят на света ще настъпи след броени дни - на 23 април, съобщава в. "Дейли мирър". Точно на тази дата Слънцето, Луната и Юпитер ще застанат в една линия в съзвездието Дева и това ще бъде знак за Второто пришествие. През нощта на 23 април, предвиждат конспираторите, ще се появи в небосвода и митичната Планета Хикс, известна също под името Нибиру. Един от новите пророци, Дейвид Мийд, предрича, че на този ден - 23 април, ще има и масови изригвания на вулкани. Но вестникът успокоява своите читатели, че Мийд в миналото неведнъж е грешил с апокалиптичните си прогнози, предава БТА. Дано!“

Няколко мои пояснения:

-           Обърнете внимание, че журналистката Надежда Йосифова тарикатски си е оставила вратичка, ако написаното не се случи – този Мийд, когото тя ЦИТИРА, не е Лавров или неговата служителка Захарова. Той, за разлика от тях, греши в прогнозите си: „предава БТА. Дано!“.

Ами като греши, защо ни го съобщаваш бе, Надке? Да ни плашиш ли? Нас или американците?

-           Защо американците? Ами обърнете внимание на датата на която Надежда Йосифова е написала тази х-м, публикация – 12 април 2018. Само след няколко часа американците, плюс англичаните, плюс французите, ще бомбардират химическите арсенали на Башар Асад в Сирия, защото този палавник за не знам кой път продължава да използва във войната срещу народа си химическо оръжие. А кой защитава Асад? – Путин и неговата Русия, плюс Китай и Боливия только. А-а-а, не може така значи. Затова те, американците, трябва да бъдат заклеймени. Защото не могат да бъдат спрени.

-           А защо ние трябва да бъдем плашени? – Тактика, баджанак, дърта и употребявана повече от ... упс.

Един само спомен: По времето на „боянските ливади“ 1992г., когато президентът Жельо Желев и неговият главен редактор на в.“Демокрация“ Волен Сидеров, барабар със стратега Демир Ахмед Доган, сваляха правителството на СДС, Клара Маринова плашеше своите избиратели с крилатите думи: „Бият в корема комунистите до сива стена“ , а една от Надеждите журналисти, които я мултиплицираха в ефир, беше Наделина Анева. Днес СЪЩИТЕ физически лица работят СЪЩОТО (без Желев, Бог да му прощава, аз не мога). Маскирани ПАК на демократи и трезво разсъждаващи политици и журналисти - Доган скрит в сараите си, Сидеров в НС като водач на група, Кл.Маринова като задаваща въпроси и натрапваща отговори в BulgariaOnAir, Н.Анева като интевюираща в Канал3... И само тези ли?!

Само дето днес не става дума да се сваля СДС и Филип Димитров от власт, а Бойко Борисов и ГЕРБ. И друг път съм питал вас, драги българи: По какво си приличат онова СДС и Филип Димитров с днешния ГЕРБ и Бойко Борисов, та комунистите са им бесни до полуда и стрелби? И защо онези първи демократи бяха свалени лесно от власт, а за същото днес голямо напъване пада?

Аз:      Да са живи и здрави страните от ЕС, НАТО и САЩ! И направеният от младите българи истински ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН избор.

-           Защото ДНЕС абсолютно уверено може да се твърди, че комунистите могат да изплашат само гаргите и дебилите. Другите, нормалните, се смеят на пророкуванията им – цитирал съм го в заглавието: „И кво, най много сняг да завали на 23ти“ (коментар към въпросната кореспонденция на Н.Йосифова).

И к‘во?

На 8 април т.г. за пореден път (втори, само за половин година) Башар Асад употреби в собствената си страна химическо оръжие. Впрочем убитите при тази химическа атака са между 70 и 150 души, които на фона на 7-те милиона жертви в десетилетната вече гражданска война в Сирия, са нищо. Но убитите са жени и деца! Лесно е, какво му плащаш. „Както съобщават потърпевшите обгазени, минал някакъв хеликоптер на сирийската армия и хвърлил варел с бойно отровно вещество. Целта била болница.“ Цитат пак от сайта ДНЕС.БГ. Съобщението е подписано „екип на BulgariaOnAir”. Толкова!

Може ли още един спомен?! За храбреците-партизани от Рило-пиринския партизански отряд, които на 24 август 1944 в местността Жабокрек в Рила нападат почивната станция на германски войници, обезоръжават и убиват българските войници, пазещи станцията и след това убиват около 20 немски войници. Войниците на Вермахта са били болни или тежко ранени и не са носили оръжие. Избити са без съпротива, а станцията бива запалена. После при оттеглянето си партизаните попадат на техническия директор на дружеството „Гранитоид“ Райнхард Томанек, когото убиват също, а дъщеря му изнасилват. До ден днешен БКП, преименувала се на БСП, чества това “деяние” и събира свои членове на мястото на събитието. СЪЩАТА история е и която виждаме в Сирия, само дето ДНЕШНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ на тогавашните храбри партизани защитават и възпроизвеждат в герой храбреца Башар!

Така и така съм тука, да ви кажа – видях го в Интернет вчера и съм потресен. Ето ги комунистите! Интервю на Георги Аргиров с 92-годишния (тогава) акад. Никола Попов от 11 юли 2014г., който е бил един от жабокрекските герои. Когато убивал “мръсни германци” и слугите им “български фашисти”, бил никому неизвестно 16-годишно селянче от едно трънско село. После за заслугите си при Жабокрек стигнал до ректор на СУ “Кл.Охридски” (1989-1991). А знаете ли, че (ако не знаете, питайте vencivaleri1951) че 82% от учените член-кореспонденти на БАН по бай-тошово време са били родени на село. После се учудваха някои, че НРБ не „вързала“. Ами, какво да върже? – “от кратунка – кратунки”, както се пее в една популярна народна песен.

Ето защо питате ли ме каква съдба виждам за защитниците на Асад днес, ще ви кажа, пак и направо – за нищо не стават, колкото и да се помпят че не ЦЕЛИЯТ СВЯТ е прав, а само Башар Асад и подкрепящите го 3 (словом три) държави – Русия, Боливия и Китай.

(Чакайте да напиша, докато съм тук, кой е Башар Асад. Той е лидер на партията БААС, която наследява от баща си Хафез ал-Асад, управлявал Сирия 30 години – от 1971 до 2000г. Синът  Башар САМО 24 ДНИ след смъртта на баща си „е избран от сирийския народ за президент“. Какъв народ,а? Сирийския имам предвид – бърз като пустинния вятър. И решителен като китайския, който позавчера обяви Си Дзипин за вечен, и като руския, който пък вчера короняса Путин за цар като Сталин. Не написах нищо за боливийския народ, но можете да питате лично Братан Панчов, червения икономист, който е работил в Боливия по времето на сирийския баща Хафез и нашия Тато Тодор. Като отговорник за варелите им с БОВ най-вероятно.

Ако ви се пита още, например къде да намерите „небеснокафявия блондин“ – що не четете бе, маскари. Блогът е истинска база данни:

16.04.2018: starforlife - УТРЕ, ФРИИ, АКО НЕ ЗНАЕШ НАЙ-НОВАТА КЛЮКА - С ГЕТИ ЩЕ СМЕ В 17:00 ЧАСА В РУСЕ ПРЕД "ТЕТЕВЕН". БЛЕКИ НИ Е ПОКАНИЛ НА СПАРИНГ С ЛОПАТИ И НИЕ ПОНЕЖЕ СМЕ МЪЖЕ - ЩЕ БЪДЕМ ТАМ! Аз казах! Георги Стоименов.

Като прочетох това, и го запомних в архива, аз, dobronameren-ят, имам въпрос: „ГЕТИ“ getmans ли е?)

 

Да се върна на сирийската криза. Макар че не съм се отдалечил кой знае колко.

12 април (конкретният цитат е от „Капитал“): „Американският президент Доналд Тръмп все още разглежда всички варианти за намеса на САЩ в конфликта в Сирия в отговор на предполагаемата химическа атака от края на миналата седмица, въпреки съобщението му в Twitter в сряда, че ракетите "идват", и обръщението в него към Русия е "да се готви", съобщава Reuters.“

Това забавяне дава криле на надеждите на нашите червени, че Тръмп няма да посмее да се заяде ни с Башар, ни с Путин. Чуйте:

-           БЛОГ.БГ, bojinkata, 12.04 - САЩ бесни! Източна Гута, след освобождаване на Дума, е окончателно зачистена. В центъра на Дума се развява сирийското знаме. ВП на РФ навлезе в града. Населението поздравява освободителите. Края на войната се вижда!

Вижте сега коментарите отдолу на неговите приятели:

Pando - Въпреки всичките им гадории и лъжи....И медийна канонада от измислени "престъпления" против човечеството.

Missana - Американците и англичаните въведоха на въоръжение елементите на Гьобелсовата пропаганда. Недоказани с нищо обвинения, зад които вероятно стоят техни активни мероприятия. Това напомня случаят със запалването на Райхстага. Никога не съм бил русофил и няма да стана, но и на най-големите кретени е ясно, че мотив за случая "Скрипал" и т.нар химическа атака с/у Дума, имат само англосаксонците.

Martenitca - До войната не знаех почти нищо за Сирия. Днес благодарение на Сащ и съюзници, знам колко велик е сирийския народ. Поклон!

-           БЛОГ.БГ, merlin68, 12.04 - След като сам си постави 48 часов срок да реши как да накаже Русия и Сирия за уж извършената от "животното" Асад, химическа атака, Тръмп мисли за това постоянно и дори не може да спи. Изпърво решава да удари с "умни", че и красиви ракети и предизвиква Русия да ги свали. После обаче се замисля... хм, ами ако Русия наистина ги свали... ами ако вземе, че отговори и потопи някой кораб заедно със стотици моряци на борда... малиии?

Коментарите отдолу на приятелите на Merlin-a:

Leonleonovpom2 - Здравей, Краси! Не му е лесно, от една страна го атакуват, че е избран с руска помощ, от друга трябва дя доказва, че не е !? Е, най убедителното е да размаха пръст на Русия, което малко хора са си позволявали! Може и игра да е, дано да е нещо такова.. Хубава вечер!

Mt46 - Ох, никак не е лесна неговата работа!... Как да задоволи и Щатите, и целия свят?... Ти какво щеше да сториш на негово място?...

 

На 15-ти април обаче, в 4 и половина сутринта, САЩ удариха, както беше обещал Тръмп. И не стига това, ами към американците се добавиха ракети от Великобритания и от Франция. Изненада-а-а, Асад не реагира, Русия – също. Макар мерлинчо да беше написал (виж по-горе) „хм, ами ако Русия наистина ги свали... ами ако вземе, че отговори и потопи някой кораб заедно със стотици моряци на борда... малиии“.

После заваляха О.Т. на червените. Кухи, безсмислени, тъпи, фукливи. Четете:

-           „Има ли точка в света, където САЩ присъства и да няма конфликт? Дали ще е Тръмп, дали ще е Обама - никой американски президент няма работа в Сирия! Такова бе категоричното мнение на журналиста и анализатор Мажд Алгафари в студиото на "Денят ON AIR".

-           ДНЕС.БГ, Елка Василева - Ако се стигне до отговор от страна на Русия, то с какво ще отговори тя? Системите за радиоелектронна борба на Русия дават малки шансове на американските ракети – всички помнят как онзи прословут ескадрен миноносец „Доналд Кук“ бе заслепен, оглушен и приведен в неуправляемо състояние чрез Л-175В „Хибин“, напълно заглушил през 2014 електронната му активност. Засега самолетоносачните групи на САЩ не трябва да се броят. Съобщава се единствено, че от САЩ към Средиземно море се движи ударна група начело със самолетоносача „Хари Труман“. Той ще достигне до театъра на бойни действия най-много след 10 дни. А тогава или всичко ще бъде решено, или тази самолетоносачна ударна група ще изиграе същата роля като другите самолетоносачни ударни групи, приближавали Северна Корея – поперчиха се, сплашваха, проведоха учения и тихо се разпръснаха в Тихия океан.

-           ДНЕС.БГ Златко Желев – цитира

Прессекретарят на руското МВнР Мария Захарова: „САЩ и техните съюзници са нанесли удара по Сирия в момента, в който страната е получила шанс за мирно бъдеще“

Посланикът на Русия в САЩ Анатоли Антонов:  „Ще има последствия за водените от Вашингтон военни удари по Сирия. Не е допустимо да се обижда президентът на Русия Владимир Путин. Предупреждаваме, че подобни действия няма да бъдат оставени без последствия"

Министерството на отбраната на Русия: „Нито една от изстреляните от САЩ или техните съюзници крилати ракети не е влизала в зоната за отговорност на подразделенията на руските ПВО, прикриващи обектите в Тартус и Хмеймим“
-           ДНЕС.БГ, Елка Василева – „Президентът Тръмп изпрати братски подарък на президента Путин. С отказа си от незабавен удар по сирийската армия и правителствената инфраструктура в Сирия Тръмп съзнателно лиши своите военни от шанс за тактическа изненада - ключово условие за успех при подобни операции. Няма как да не признаем, че това е неявна стъпка, която цели да помогне да Путин да се справи със сегашната ситуация.“

-           БЛОГ.БГ, blackpredator, 14.04 - Дончо Кихот воюва с вятърните мелници. Toвa e резултатът от войната според творческите виждания на режисьора в Кремъл.

Коментари отдолу:

Theeconomist - 29 на 71.... (Аз пояснявам: 71 били свалените от сирийската ПВО ракети, а само 29 са достигнали целта си), а 71 х1,5 млн.$ = 106,5 млн.$ на уйнд! Мисля че сега се е.а майката на сирийската опозиция.....

Born - Ефективността на "Юнион Ивкони" е значително по- висока от тази на Пентагона, баба Мей и геронтофилчето. Акция на "Юнион Ивкони" вчера - 6 убити, 23 ранени и един автобус разбит, но може да се отремонтира. Акция на ЮЕСЕЙ, Грийтбритейн и Франс сабахлем : 6 души леко ранени. Други съществени щети не се отбелязват. (Мои пояснения пак - При катастрофата на АМ Тракия същия този петък 13-ти, загинаха 6 българи, а 23 бяха ранени. “Баба Мей” - Тереза е по-млада от Борн, а “геронтофилчето” е Макрон, който е женен за учителката си по френски от гимназията.)
Blackpredator - Борн, светът се посмя..

Krumbelosvet - От сега и поне за 20 години напред, всеки който не вижда тъпите постановки на лудия Тръмп, сам се поставя в редиците на идиотите. Западът и влюбените в него нашенци, явно не знаят приказката за лъжливото овчарче.

-           БЛОГ.БГ, freeoldmen, 14.04 - Поредното театро. Пак наблюдаваме притоплени стари сериали от скучен геополитически филм. Ракети за стотици милиони смело думкат по празни пространства. И все пак е престъпление. Атака срещу суверенна страна поради "факти" от Фейсбук и Туитър. Без разрешение от ООН, дори в разрез със законодателството на САЩ, което задължава Пентагона и президента първо да получат мандат от Конгреса, преди да атакуват... Великите демокрации сами рушат основите си.”

Коментари отдолу на фрийчовците:

Mt46 - Ами това не им е за първи път! Така са свикнали...

Bojinkata - РФ няма нужда да пита ООН-то дали да влезе в Сирия, защото е поканена от законното правителство. А чий го търсят там ФАЩ и Ко?!

Leonleonovpom2 - Политиката е сложна и мръсна едновременно игра! И ние сме потърпевши на такива политически игри. Станалото днес прилича на такава политическа игра. Дано да е наистина игра, защото тези, които подценяват руснаците във военни възможности и особено като войници, много се лъжат! В момента няма по-добри войници от тях! Дали са го наследили от нас, когато сме били страшилище, божа работа.

Podvodni - Амииии, Русия отново си оплете кошницата и предотврати света от армагедон. Та значи, франсетата и мериканосите предупредили Русия няколко дни преди атаката какво мислят да правят. И от Русията получили окуражително "ДА" с малко поправки и изменения по плана. И стрелнали с ракетките. Франсетата си спестили разходите като решили да не фърлят парите си на вятъра, а пък ингилизките ракети са поразени на 100%, хи-хи-хи-хи! Сал американските долетели но не целнали това което искали. Има снимчици на разораната целина около въпросните обекти които били цели на атаката..

Merlin68 - Безспорно нарушение на международното право и още по-лошо - хулигански действия поставящи човечеството на ръба на ядрена война. САЩ явно считат, че са установили нов световен ред в който Съвета за безопасност в ООН е просто декор на великата им демокрация. Очевидно по американския световен ред, напълно законно е да се удари която и да било държава в света по всякакъв измислен от тях повод. Бе така с Югославия, с Ирак (два пъти)... сега Сирия.

Ето още червени О.Т. Написани от няколко жени, журналисти и трети лица:

-           БЛОГ.БГ, Elianna, 14.04 - Кадафи, Саддам и Асад не са зверове. Техните арабски страни си имат своите особености и думата демокрация е непозната на културата им. Но на наркозависимите от петрола идиоти не им пука много за демокрацията, тя е само параван, зад който си разиграват все същите колонизаторски и завоевателски войни като преди векове. Изродите отново атакуват. А, и да ви кажа още нещо. Никога няма да ви простя 99 и Сърбия! Тогава ви разбрах що за изроди сте.

-           Силвия Стефанова, sylviastefanova.blog.bg, 14.04 - Допустимо ли е да се бомбардират обекти, за които се предполага, че произвеждат химическо оръжие? То е все едно да бомбардираш атомна електроцентрала. В такъв случай се очертават две версии. Едната е, че такова оръжие не е имало и няма в обстрелваните обекти и в Сирия. Другата е, че то съществува. При този вариант обаче въздушните удари и последиците от тях няма как да не доведат до посочените по-горе резултати. А това също е геноцид.

(Да напиша коя е Силвия Стефанова. За да се чудите правилно. Тя е била репортер от първия екип на в.“Демокрация“ (Волен Сидеров), зам.-главен и главен редактор на опозиционния седмичник „Седем“ в периода 2004–2007г. (Явор Дачков), днес всяка седмица можете да я слушате в ефира на Радио К2 на Клара Маринова и Илиана Беновска.)

-           Светослав Иванов, представен от блогъра Reader.blog.bg, 15.04 - Това е проекция на Третата световна война, която се води на територията на една единствена държава – Сирия. На кого му пука за сирийците? На тези, които удрят ли? Не, те дори спряха да броят жертвите. Всъщност, в някое друго време, други хора, може би след нас, ще се чудят докъде може да достигне човешката омраза и жажда за власт и пари. Пари в голямата политика. Над половин милион загубиха живота си. Милиони си избягаха. Това е Сирия. Това е войната, която продължава вече седма година. Това е светът, в който живеем. В него всички са срещу човечеството.

(Светослав Иванов е млад журналист (1983), започнал кариерата си в „Дарик Радио“ (собственост на Радосвет Радев, агент Карак на ДС). На 24 години преминава в bTV и става нещо като „Елена Йончева в панталони“. След шест години получава право на свое собствено предаване „120 минути“ – всяка неделя в праймтайма от 17 до 19 часа.

Като прочетете какво е казал, може да останете учудени какво нередно съм намерил аз там, че го цитирам. Затова пояснявам. Това е експозето на водещия „120 минути“ за предаването от миналата неделя (15 април) и всъщност са думи на Рибал ал-Асад, първи братовчед на Башар Асад, чието интервю със Св.Иванов по скайпа последва след 10 минути. Бърза справка в Интернет показва, че братовчедът Рибал съвсем не е любим на диктатора Башар, защото има същите властови мераци като него. И си мисля, че ако Путин реши да смени компрометирания вече Башар ал-Асад, Рибал е един чудесен избор. Дали пък Светослав Иванов не подготвя публиката именно за това? И защо баш той е упълномощен да го прави?!)

-           Хекимянци много. Имам предвид Антон Хекимян, водещ на сутрешния блок на същата bTV. (Напишете в Гугъл „собственост бТВ“ и четете за друга една сделка тип ЧЕЗ.) Та оня ден, 16 април, като коментира новините за Сирия, най-желания арменски зет в България ни показа с особено задоволство последната карикатура на Христо Комарницки от в.“Сега“. На един лост се набират Румен Радев и Красимир Каракачанов. Румен вече е горе усмихнат, а Краси се поти под лоста и по всичко личи, че няма да му стигнат силите. Внушението става ясно, като обърнете внимание, че на единия край на лоста, откъм Радев, се вее флага на Русия, а на другия каракачанския край на лоста, виси флага на НАТО. Горкият! Имам предвид Христо Комарницки. Защо ли? Пазя събирани с години много негови карикатури. Да ви разкажа ли една? – Либийската пустиня. Налитат черни зловещи птици-самолети на НАТО и пускат бомби. На една от тях се чете – на български!? – „Смърт за вас“. Ашколсун.

Да ви разкажа ли началния виц в друг вариант? – Попитали радио Ереван каква ще е съдбата на Христо Комарницки, когато България стане нормална европейска държава. Радиото отговорило: „Х-м, а защо не питате за Светослав Терзиев. И той е такова интересно лице.“

-           Само Светослав Терзиев да беше? Ами Красимир Иванджийски, Иво Македонски, Пею Благов, Мартин Карбовски, Кеворк Кеворкян, Петър Волгин, Таско Ерменков (Упс, този не е журналист, а оперативен работник.), Николай Колев, Сашо Диков, Минчо Христов, Димитър Патарински, Любо Огнянов, Ивелин Николов от „жълтите павета“ и Магдалена Ташева „в окото на бурята“...

Е, и?

Най-много на 23-ти април, когато щяло да дойде Второто пришествие Путиново според Червените, сняг да завали. Да натрупа няколко сантиметра и да остане няколко часа. "Щото "загаТка" се пише с Д.




Гласувай:
1



1. dobronameren - На 23-ти април 2018 не заваля сняг дори. камо ли да дойде Второто пришествие. Грееше слънце и в София беше 23 градуса плюс
29.04.2018 19:24
Обаче Надежда Йосифова от ДНЕС.БГ не се извини на четящите материалите й. Вероятно защото ТОВА ПРЕДСКАЗАНИЕ не е нейно, тя само цитира някой си Милд. Така де, какво е виновна жената? - Освен в това, че не умее да подбира източниците си. Но пък от друга страна да не би да й се дава такава възможност. Каквото й кажат, това цитира. И ето как стигнахме до основния въпрос: Ако не е съгласна с работодателя си, защо стои на работа при него?
И основният МОЙ отговор: Заради пари.
ВАШИЯТ отговор какъв е читателю?
цитирай
2. dobronameren - Един мой читател (от кръчмата, не от блога) ми отговори така:
03.05.2018 14:13
"Надежда Йосифова не работи за пари. Тя работи за рубли, а рублите НЕ СА пари." - Шеговит отговор. Избягващ същността на въпроса. Но той ме подсети да цитирам един мой "любимец" - gikotev: "От 1-ви май Русия повиши минималната работна заплата в страната си, която вече ще се равнява на 290 български лева."
Не знам дали е вярно. Вероятно да, защото наблюдавам напоследък как Георги Котев си връзва демократичните гащи. (Георги Стоименов - също)
Но да припомня, че БЪЛГАРСКАТА минимална работна заплата в момента е 501 български лева. Ето как се появи нов въпрос - към путинофилите в блога: Чий ще го дирим оттатък в Русия?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872314
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031