Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2010 19:59 - СПИСЪК НА ЛИЦАТА ОБЛАЖИЛИ СЕ ОТ ЗАМЕНКИ ПО ВРЕМЕТО НА СТАНИШЕВ
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 7812 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 14.02.2010 01:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
НИКЪДЕ НЕ УСПЯХ ДА НАМЕРЯ ПЪЛЕН СПИСЪК НА ОБЛАЖИЛИТЕ СЕ ОТ ЗАМЕНКИТЕ НА ГОРИ ПО ВРЕМЕТО НА СТАНИШЕВ.  НА СТРАНИЦАТА НА МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРИ ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ. ТЪЙ КАТО МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМАТ ЖЕЛАНИЕ ДА ПУБЛИКУВАТ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛИЦАТА НАТОПИЛИ ЛАПА В КАЦАТА  С МЕД, РЕШИХ С ПОМОЩТА НА ГУГЪЛ ДА НАПРАВЯ НЯКАКВА ПУБЛИЧНОСТ ПО ВЪПРОСА ЗА ЛИЦАТА БЛИЗКИ ДО УПРАВЛЯВАЩИТЕ, КОИТО БИ ТРЯБВАЛО ДА БЪДАТ СЪДЕНИ И ДА ВЪРНАТ ВЗЕТОТО ОТ ДЪРЖАВАТА.


19.3.2009 г.
Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов разпореди да бъдат оповестени публично всички замени от началото на мандата му.

 

Уважаеми колеги,

Във връзка с големия обществен интерес към темата за замени на земеделски земи по реда на Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, министърът на земеделието и храните Валери Цветанов разпореди да бъде оповестен публично целият списък с извършените замени от назначаването му на този пост на 24 април 2008 г. до сега.

Поради големия обем данни от днес всеки работен ден на официалната интернет страница на МЗХ - www.mzh.government.bg ще бъдат обнародвани данните от протоколите за замени - имена на физически лица и фирми. От назначаването на министър Цветанов на този пост има издадени общо 13 протокола за замени. Всекидневно ще бъдат публикувани данните от по два протокола. Така до 27-и март ще бъдат обявени публично всички замени.
Министър Цветанов разпореди обнародването на данните още в началото на месец март. За да бъдат спазени изискванията на закона обаче, на 13 март т.г. министърът изпрати писмо запитване с № 37-38 до Комисията за защита на личните данни за обхвата на данните, които могат да бъдат публикувани. След получаването на инструкциите на комисията, МЗХ ще оповести всички разрешени данни по замените.

    Днес публикуваме имената на граждани и фирми, чиито преписки за замяна по реда и условията на чл. 24 Г от ЗСПЗЗ и чл. 36 от ППЗСПЗЗ са били разгледани до 22 август 2008 година. Те се съдържат в протоколи № 2 и 3. Протокол № 1 от 20 юни 2008 година съдържа само данни за комисията по замените.


1.    К. Русев
2.    “М. Стайков- Комерс”
3.    С. Тодоров
4.    Б. и П. Йотови
5.    Д. Александрова
6.    “Аврора Експорт Импорт”
7.    “Аврора Експорт Импорт”
8.     И. Иванов
9.    Х. Белоев
10.    “Леспром”
11.    “Караман- Експорт – С. Караманов”
12.    “Караман- Експорт – С. Караманов”
13.     Главно мюфтийство
14.    “Лъки Вайнъри”
15.    “Експрес Гаранцион”
16.    Г. Илиев
17.    Д. Орешков
18.    Н. Русинова
19.    К. Георгиев
20.    “Булагро Земеделска Компания”
21.    К. Тодоров
22.    “Пътстрой – Варна”
23.    Р. Тодорова
24.    В. Генов
25.    А. Андреев
26.    М.Дулев
27.    И. Урумов, Д. Урумов, Г.Господинова, С. Гочева
28.    Й. Апостолов
29.    З. Хасан
30.    Н. Иванов
31.    С. Алиосман
32.    М. Стефанова
33.    Б. Стефанов
34.    “Аврора Експорт – Импорт”
35.    “Аврора Експорт – Импорт”
36.    Г. Георгиев
37.    “Риск инженеринг”
38.    Русенска света Митрополия
39.    Н. Колев
40.    Община Сливо поле
41.    С. Костов, Л. Иванов, В. Стоянов
42.    Е. Илиев
43.    Н. Георгиев
44.    Г. Младенов, П. Янев
45.    “ЛВК- 56”
46.    “ЛВК- 56”
 

 

http://www.mzh.government.bg/NewsRead.aspx?newsId=17839&categoryId=1&lang=1&lmid=0

Надлъгване до последно и със "списъка" на заменките
Прокуратурата проверява сделки "кон за кокошка" и със задна дата

Владислава Пеева

19 Март 2009

 

image

Ден след проверката на ДАНС и прокуратурата в Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и Държавната агенция по горите (ДАГ) относно съмнения за неправомерни замени на земи и гори срещу нереално ниски цени и след въвеждането на забраната на този вид сделки, в четвъртък агроведомството изимитира изваждане на светло на заменки, които са били дадени на частници след назначаването на министър Валери Цветанов на поста на 24 април 2008 г.

Списъкът обаче се публикува на порции, защото материалът за обработка бил обширен, и краят му ще види бял свят на 27 март. Освен това в първата му част присъстват само имена на няколко фирми и на физически лица, посочени само с фамилия и началната буква на първото име.

Няма информация нито за местонахождението на разменените терени, колко са големи и евентуално при какви цени са ставали сделките.

От МЗХ се оправдават с това, че им трябвали указания от Комисията за защита на личните данни каква част от информацията в общо 13-те протокола за заменките, подписани от агроминистъра, може да се публикува.

От съобщението става ясно, че за близо година са подадени 337 заявления за отстъпване на частни земи срещу държавни, но 217 от тях били отхвърлени.

Одобрените 120 сделки са разпределени в протоколите, от които МЗХ обеща да обявява по два на ден до 27 март, когато ще бъдат публикувани последните замени.

Така в обявените първи три протокола, единият от които съдържал само данни за комисията по замените, присъстват 46 замени.

С най-много сделки – четири, присъства името на софийската фирма за търговия с дървен материал “Аврора Експорт Импорт”, с по две заменки са русенската “Караман- Експорт – С. Караманов”, занимаваща се с растениевъдство и животновъдство, и лозаро-овощарската “ЛВК- 56” от Търговище.

Присъстват още фирмата за строителство на хотели и търговия с недвижими имоти “Експрес Гаранцион“, производителят на дървесни пелети “Леспром“, “Лъки Вайнъри“, дружеството на енергетика Богомил Манчев “Риск Инженеринг“, “М. Стайков- Комерс”, “Пътстрой – Варна”, както и Главното мюфтийство, Русенската Света Митрополия и община Сливо поле.

Останалите имена са на физически лица, чиито първи имена са обозначени само с началната им буква, а сред фамилиите са такива като Алиосман, Русев, Тодоров, Илиев, Хасан, Георгиев и др.....

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=150329



След започналото разследване на ДАНС в земеделието и горите за нередовни замени, министерството започна всеки ден да публикува на сайта си списъци.

От вчерашния списък се разбра, че сред фирмите, възползвали се от процедурата, е и "Главболгарстрой холдинг", чрез фирмата си "Белчин парк".

Комплексът "Белчин парк" ще бъде изграден в самоковското с. Белчин, което се намира на 12 км от Боровец, на 15 км от Паничище. "Главболгарстрой, заедно с "Екуест" и община Самоков, реализират и друг проект в същия регион: "Супер Боровец".

Замяна с държавата е направила и фирма, съдружник на медийния магнат Красимир Гергов.

Това е "Тесса енерджи", която участва като собственик в "Тесса уинд голф клуб", чийто собственик с 95% е Красимир Гергов. На 30 април 2008 г. Гергов взе със замяна и 282 декара гора край Каварна и заяви пред "Сега", че е предоставил на държавата общо 2983.845 дка на различни места.

Сделката стана с подписа на шефа на горската агенция Стефан Юруков. Бизнесменът уточни, че полученият масив е за изграждане на голф и СПА комплекс "Тракийски скали", който се намира край каварненското с. Божурец.

Замяна е направена и от "Омега агро инвест".

Това е един от фондовете, специализиран в търговията със земя, който е собственост на "Винпром пещера".

С други две сделки земя е дадена и на "Витис агро", зад което стои Винпром Ямбол.

Сделка с държавата е направила и фирмата "ИСМ - 91- Иса Сали", собственост на Иса Сали Феим, занимаваща се с растениевъдни услуги. Замени са направили и общините Сандански, Тунджа и Бяла Слатина.

http://bulgaria.actualno.com/news_228552.html


http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=271217


http://bgvesti.com/index.php?option=com_content&view=article&id=43005:2010-02-05-10-37-07&catid=64:2008-09-17-19-42-41&Itemid=95



Заменките на агроминистъра набъбнаха до 314
”Сега” 27.3.2009 г.

За по-малко от година, откакто е на поста аграрен министър, Валери Цветанов е благословил цели 314 замени на земи, а не както твърдяха от ведомството му - само 120. Това стана ясно след публикуване на последните списъци с фирми, получили държавна земя благодарение на министерския подпис. Сделките се разследват от ДАНС заради подозрението, че хазната е ощетявана чрез занижени оценки. За част от тях се предполага, че са подписвани след датата, на която законът ги забрани.

Преди ден градският прокурор Николай Кокинов обяви, че разследващите вече са се натъкнали на 70 празни полета в дневниците на аграрното ведомство. Знаели се вече и имената на чиновниците, които са оставяли местата, за да бъдат попълнени със задна дата.

Списъците вече дават ясна представа кои са се облагодетелствали от тази практика - предимно едри бизнесмени. С вчерашния списък например заменките в полза на "ЛВК-56", зад която стои "Винпром Търговище", вече стават 5. Компанията има и проект по САПАРД за засаждане на лозя и е субсидирана с 962 998 лв. За втори път изскочи и "Омега агро инвест" - фонд, специализиран в търговията със земя, зад който пак стои "Винпром Пещера". Замяна е направила и "Силвия - 7", която е кръстена на дъщерята на шефа на млекарската асоциация Димитър Зоров. Само преди дни Зоров призна, че е взел държавни земи и през 2006 г., по времето на Нихат Кабил, и върху тях е изградил ферма във Врачанско. Замени имат и "Солвей соди", "Девня варовик" и т.н.

В предходните дни в списъка със замени се появи и "Главболгарстрой" - взели са чрез замяна държавна земя за комплекса си "Белчин парк", на 12 км от Боровец. Фирмата "Тесса енерджи", съдружник на медийния бос Красимир Гергов, също е направила замяна. Валери Цветанов е благословил и две сделки на фирмите "Агропромдейн-Каваците" и "Агрима АС", които са съдружници на фирми с участието на Петя Моллова, съпруга на Пламен Моллов, шеф на царските депутати.



http://www.imot.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=4&leftmenu=1&act=14&f1=2009&f2=03



Тагове:   списък,   Станишев,


Гласувай:
0


Вълнообразно


1. meto76 - Тези съкращения - като Д. Орешков не ...
13.02.2010 20:08
Тези съкращения - като Д. Орешков не ми говорят нищо и ако някой може да даде повече информация да я даде.
цитирай
2. анонимен - Задружно ни лъжат и грабят
13.02.2010 21:36
Е няма информация, няма - искай я от Програма "Достъп до информация" - там раздават вимпели на искащи информация, пък тия през това време окрадоха държавата. Team work му викат на това - едните те будалкат, че имаш достъп до информация, другите лапат.
цитирай
3. анонимен - браво...много исках да видя този списък
13.02.2010 21:38
поне да се видят имената..дори и да не ги осъдят

с много неща се примирих за 20 години и съм си взела собствени решения, но никога няма да се примиря с факта, че при милиарди лева открданти НЕ СЕ НАМЕРИ ЕДИН ДА ДАРИ БАКАЛАВЪРСКА СТИПЕНДИЯ НА ЕДНО ТАЛАНТЛИВО БЪЛГАРЧЕ ...
Сн С
цитирай
4. emil60 - Няма да доживея, но вярвам, че ще има възмездие!
14.02.2010 10:16
Все отнякъде се започва. Малко, но достатъчно е, че имената почват да се показват... Като шлаката на Кремиковци... Зная, че неправомерно забогатялите не им се вярва, но да го знаят и от мен - всичко ще им се върне с лихвите...
цитирай
5. meto76 - http://sportni. bg/?tid=40&a...
15.02.2010 11:50
http://sportni.bg/?tid=40&oid=2539535
цитирай
6. анонимен - Защо за заменките в Банско,Добринище и Разлог е пълно мълчание?
13.10.2011 23:46
В най-апетитната част на Пирин над Добринище,Банско и Разлог са заменени стотици декари гори с цел промяна на предназначението,а някои вече дори са променени,но никой не говори за това?!Тука далаверата на кметовете на Банско,Добринище и Разлог е в космически размери,но мълчанието е пълно
цитирай
7. анонимен - Type I Diabetes Size
25.10.2012 10:33
Replacement For Zyrtec Cheap Watson Soma Online No Prescription Order Buy Provigil <a href=http://archive.org/details/OrderIndocinIndomethacin2550mgOnlineNoPrescription>Indocin 25 Mg Ankylosing Spondylitis</a>. Eldepryl Side Effects Oral Instructions Heartburn During Pregnancy Fibromyalga No Prescription Morgan Spurlock Blood Pressure Unmanageable . Safe Dosage Of Aleve Menstrual Cramps Doxycycline Prostate Infection . Cheap Purchase Health Zocor Propoxyphene Acne Treatment <a href=http://archive.org/details/TramadolOnlineNoPrescriptionFedex830>Doxazosin Mesyl Cardura Drug</a> Patient Assist Program Ultram Ciprofloxacin And Motrin Specifications On Acai Berry Supreme Benzoyl Peroxide Online Collaboration
цитирай
8. анонимен - Ubit No Prescription
26.10.2012 02:34
Reasons For Of Type 2 Diabetes Aristocort Cream Canadian Pharmacy Extract Hydrocodone From T3 <a href=http://archive.org/details/OrderAmpicillin250500mgOnlineWithNoPrescription>Buy Ampicillin For Fish</a>. Burton Blood Pressure Sertraline Lexapro Venlafaxine Effexor Understanding Your Coumadin Therapy Desogestrel Estrogen Mexico . Cheap Sumatriptan Succcinate Paxil Use Pregnancy . How Does Trazodone Make You Feel Xanax Mappa Di Zithromax <a href=http://archive.org/details/CarduraOnlineDoxazosin124mgNoPrescription>Cardura E10p Low Viscosity</a> Perspiration With Cymbalta Viagra Super Active Overnight Allergy Toothpaste Common Naturally Lower Testosterone Hormone Replacement
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14582333
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031