Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2007 08:25 - цветен хороскоп по десетдневки - (Шведски и Келтски) - не съм довършила все още...
Автор: sensation Категория: Технологии   
Прочетен: 4274 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 17.11.2007 13:57


 Перуника/1-10 януари/

image Загадъчно цвете, растящо по планинските поляни, характеризиращо лятната топлина. Перуника са прикрити и тайнствени до стеснителност. Всъщност те са по-скоро настойчиви, силни и мълчаливи хора, които предпочитат да имат малко, но верни приятели. Надарени са с творчески възможности и всички техни действия се ръководят от здрава логика. Не им влияят чувствата и личното мнение на околните, води ги тяхната праволинейност и етика.


Това са упорити и педантични хора. Изключителни професионалисти, които умеят да използват дори недостатъците и пропуските си. Излъчват сигурност и печелят доверието на всички. Имат много приятели, които с радост им помагат. Понякога оставят впечатление за твърдоглавие, особено в професията си. Умеят да създават доверие у околните. 
В любовта ги привличат силно хората, родени под знака на нежната и скромна Теменуга/11-20 юли/, но не са безразлични и към вниманието на Белия имел/21-30 септември/ и на чувствителното и грижовното Лале/21-30 юни/, които могат да разпалят фантазията на Перуника.

За партньори в бизнеса да изберат Белия имел, който ще ги стимулира в работата.

Амарилис/11-20 януари/

image Трезвомислещи и интелигентни. Практични, но и пресметливи. Преценявате разумно рисковете, които може да се поемат. Имате строг характер и това отблъсква някои хора, но сте взискателни и към себе си, което ви прави търсени специалисти. Много привлекателна личност, център на внимание благодарение на своята очарователност и дружелюбие. 
 В любовта сте верни и страстни. Прекрасен приятел и съпруг(а), с неизчерпаема трудова способност, която може да го доведе до ранна хипертония. Обект на възхищение и любов, самия Амарилис не може лесно да се влюбва. Когато е насилван да върши нещо против волята си, се отбранява бурно и несдържано. Обикновено противоположният пол изпитва неудържимо привличане към Амарилис. В любовта идеални партньори са му Теменуга/11-20 юли/, Глухарче/1-10 декември/, Момина сълза/1-10 май/ и Здравец/11-20 септември/, които хармонират емоционално с него. Има добри перспективи и с Жасмин/21-31 май/ и Шипка/21-31 юли/

 Здравецът, Шипката и Жасминът са отлични бизнес партньори за вас.

Гербер/21-31 януари/


imageСкромен, но елегантен, Гербер притежава достатъчно енергия, за да преодолее всички трудности. Практично настроени хора. В професията си имате много високи изисквания, но пък сте и непостоянни. Въпреки това, винаги постигате целите си. Имате неустоим чар, който ще ви отваря вратите навсякъде. Щедри сте до крайност, което позволява да ви използват. Родените под този знак са щастливи, амбициозни, добродетелни и сдържани. Хората инстинктивно им вярват. Имат финансов талант и леко сключват сделки. По темперамент меланхолични, те са дълбоко емоционални към агресия върху тях. Умеят да скриват мъката си, когато ги ограничават. Не са авантюристи и в повечето случаи се радват на спокоен и улегнал живот. Демократичен и либерален, Гербер приема пораженията без горчивина. Оцновният му недостатък е, че понякога пропуска да укрепи основите на сградата.
Герберите отлично се разбират с Орхидея/1-10 ноември/, Паричка/11-19 февруари/ и Циния/1-10 април/. Могат да са в хармония и със Слънчоглед/1-10 август/ и с Азалия/1-10 юни/, с която ще са добра семейна двойка.

Слънчогледът ви е отличен бизнес партньор, а стабилно семейство може да създадете с Азалията.

Глухарче/1-10 февруари/


image Непостоянни. За това до вас на всяка цена трябва да има някой да ви подкрепя. Служебните си отношения ще можете да изпълнявате успешно, само с помощта на солидни приятелства. Чудесни приятели за вас са Карамфилът и Гладиолата.Символ на топлината. Обича свежестта, не може без вниманието на околните. Понякога екстравагантността му минава всички граници на вкуса и общоприетото. Глухарче поставя личното добруване над всичко. То е фанатично в преследването на целите си и трудно скрива гнева си. Когато е яростно, може да нанесе вреди/най-вече на себе си/. Първият период от живота им е щастлив, но втория изобилства със съпружески недоразумения. Често губят респекта и уважението, което са си извоювали преди. Имат остър ум, прецизен като компютър и са надарени с писателски талант и дар слово. Чувствата им са твърде непостоянни. Имат нужда от партньор, който да им вдъхва сигурност. Могат да се разбират добре с енергичния и смел Карамфил/1-10 септември/, с Гладиола/21-30 ноември/ и преди всичко с Лилия/11-20 март/.

Бизнес партньор може да ви бъде Еделвайсът и рационалният Амарилис. Вашата истинска любов търсете сред представителите на зодия Лилия.

Паричка/11-19 февруари/

imageТалантливи творци, винаги в добро настроение. Вашият оптимиъм е заразителен и се пренася на околните. Затова всеки търси компанията ви. Като недостатък може да се приеме прекаленото ви суеверие и това понякога ви пречи. Стъписвате се лесно пред трудностите. Имате нужда от малък тласък, за да се справите. Жената Паричка на "пръв поглед" е скромна красавица, но никога не може да бъде превзета отведнъж. Мъжът от този знак, макар и не красавец, е работохолик. Паричка са умни, хитри и при осъществяването на плановете си, виртуозно ловки и безскрупулни. Винаги се съгласяват с другите, но това е само тактически ход. Почти навсякъде успяват. Не зачитат чуждите мнения и се отнасят пренебрежително към тях. Сръчни, талантливи и гъвкави, те са хора на правилните решения. Много четат, виждат и знаят. Труден е вторият период от живота им, когато плановете им се реализират с мъка. Понякога са прекалено приказливи и стават досадни. По природа са скитници, които леко се лишават от пари и комфорт. От тях излизат добри прависти, индустриалци и педагози. Голям недостатък е фатализмът им.
Добра тяхна партия са талантливия Гербер/21-31 януари/ и авантюристичния Лотос/11-20 декември/, но фантазията им може да грабне изцяло Орхидея/1-10 ноември/.

Ваши верни приятели са Герберът и Лотосът. Но истинската ви любов е Орхидеята.

Лале/20-28 (29) февруари/


Силната ви интуиция граничи с телепатия. Тя никога няма да ви подведе и вие винаги се доверявате на усета си. Любовта ви е трудна, на приливи и отливи. Всичко зависи от настроенията ви и е трудно да задържите до себе си постоянен партньор. В бизнеса си се пазете от Шипка, която може да ви подведе. Единствено Перуниката може да запази любовта ви винаги при себе си, тъй като с нея никога няма да ви е скучно.image Мъж от този знак несъмнено е Дон Жуан. Гледа на живота леко и безразлично. Жената Лале е енергична и с високо самомнение. Като цяло са жизнени, интелигентни и критични. Не са склонни към саморазкриване. Като правило пестеливи, те са щедри към хората, които обичат. Тук проявяват характерния за тях идеализъм. Лале са емоционални, ревниви и егоцентрични. В тяхната натура странно се смесват сластолюбие и моралност. Едно е сигурно- Лале във всички случаи се стреми към финансова сигурност, способно е да прави мъдри капиталовложения, брани спестяванията си и не ги влага рисково.
Лале имат силни телепатични способности и остра интуиция. Те оценяват любовта, но за беда при тях е мимолетна. Добре са свързани с Перуника/1-10 януари/ и Шипка/21-31 юли/, но последната често ги предава.



Мимоза/1-10 март/


image Вашата изключително силна фантазия ви подтиква към непрекъснати промени. Непостоянни сте в работата си, в интересите си и в любовта си. Това е така, защото сте много чувствителни и лесно нараними. Пазете се от Орхидеята, защото тя е прекалено жестока за вас. Семейство бихте могли да създадете с Нарцис, Камелия и Перуника - те ще ви създат всички условия да се чувствате щастливи и доволни.Хората от този знак са с повишена чувствителност. Мимоза е склонна към саможертви и свръхсамовзискателност. Заплашват я инфаркт и язва в стомаха. Те са доверчиви до наивност, а подозренията им почти винаги се насочват към погрешния адрес. Мразят скандалите и това дава основание на някои да ги смятат за глупаци.
Мимоза имат усет към изкуствата и са превъзходни проектанти и блестящи хирурзи. Умни и конструктивни, тези хора притежават фини артистични вкусове и се заобикалят с подобни на тях.
Главната и определяща черта в характера на Мимоза е живата фантазия и необходимостта от промени. Ето защо често прелитат от любов на любов. На симпатиите им отговарят Нарцис/1-10 март/, Камелия/1-10 октомври/ и Перуника/1-10 януари/. Не могат да се разбират с Орхидея/1-10 ноември/, която считат за твърде жестока.


Теменуга/11-20 март/

Лековерни, скромни и тихи хора, вие сте търсени приятели. Всеки би искал да е във вашата компания, защото излъчвате спокойствие и уравновесеност. Вие сте отлични творци, но това ви е по-скоро хоби. Предпочитате работата, която ще ви обезпечи материално. Добре е да намерите колега Нарцис, на когото ще можете винаги да разчитате. Но интимните си партньори ще намерите сред представителите на зодиите Жасмин и Маргарита.image Според митологията Теменуга се появила от сълзите на благодарност, проронени от Адам, когато Господ му простил всички грехове. На древните гърци тя служела като знак за събуждащата се пролет.
Теменуга е привлекателен център на внимание. Тези хора са самоуверени, великодушни, а понякога смели до безразсъдство. Честни, почтени, и справедливи, те имат много приятели. Готови са да следват своя идеал, дори и да страдат заради него. Има усет към модерно то и реагира бързо. Понякога дори достига до комформизъм заради това си качество и може да заприлича на хамелеон. Не обича спорове и скандали. Наивна, скромна и уравновесена- това е типичната Теменуга.
Щастливите и срещи са с Жасмин/21-31 май/, Маргарита/11-20 юни/ и Нарцис/1-10 март/, който може да им бъде ценен съветник. Срещите с Водна лилия/1-10 юли/ и Тубероза/11-20 май/ са изпълнени за Теменуга с приятни моменти.

image Лютиче/21-31 март/
Много сте амбициозни и често се издигате до върховете на професията. В любовта търсите сигурност, постоянство и спокойствие. Тези претенции ще ви направят непостоянен партньор, но това ще е докато откриете своята идеална половина. Чудесни приятели са ви Гарденията и Карамфилът. Вашата голяма любов ще намерите при страстния Слънчоглед или красивата Гергина. Хортензия
За разлика от бледожълтото и невзрачно цвете, хората родени под този знак, се отличават с решителност. Главата на Лютиче работи точно и бързо, намирайки правилен изход, дори и в най-обърканата жизнена ситуация. Тези подвижни, весели хора обичат да се състезават.Обичат безредието и то ги забавлява. Ловки са и не особено почтени. Никога досадни. Емоционални и властни са. В политиката са лидери, но недостатъкът им е, че вярват единствено на себе и.
В любовта ги привлича страстния Слънчоглед/1-10 август/ и красивата Гергина/21-30 април/, но също и решителната Гардения/21-31 август/ и Карамфил/1-10 септември/. Макар че винаги са готови да търсят нова любов, те остават окончателно сериозни, когато открият някой, осигуряващ им емоционална сигурност и постоянство.


/1-10 април/


Лесно постигате успех. Сръчни, пресметливи и консервативни и затова не си избирате лесно партньор. Справяте се с всеки проблем. Талантливи сте, но настроението ви се променя през броени минути. В любовта търсите страст и подчинение. Първото ще ви даде Гладиолата, но тя е много агресивна и това няма да ви допадне. Потърсете партньор сред Слънчогледите или Цинията. Люляк

Хортензия/11-20 април/
image Великодушна и щедра, тя обича да се забавлява. Умее да печели доверие и да пази тайни. Печели леко пари, но не се грижи за богатство. Хортензия обикновено има остър език и забелязва чуждите грешки, което обикновено дразни другите. Тя е един изявен борец за справедливост. Не се залавя с безсмислени каузи и е роден лидер. Притежава агресивност в излишък. Понякога тези и качества я водят до мания за величие. Готова е да разбива и отворени врати. Понеже тя самата вярва в чудеса, другите могат да я манипулират без особено затруднение. Нейните слабости са увлечения в секс, чревоугодничество, алкохол и други подобни пороци.
В чувствената сфера има щастливи срещи със Слънчоглед/1-10 август/ и с енергичната Циния/21-30 април/. Добра е връзката и с амбициозната Гладиола/21-30 ноември/, въпреки че Хортензия е твърде агресивна за нея.


Щастието и силата ви помагат да реализирате всяко начинание. Много всеотдайни хора сте и сте готови да помогнете на всеки. Разумни сте и никога не поемате ангажимент, който не можете да изпълните. Притежавате огромен чар и винаги сте заобиколени с много приятели. Най- подходящи партньори в живота ви ще бъдат представителите на Водната лилия и Гладиолата.

Камелия/21-30 април/


image Камелия е приятна, дружелюбна, много изпълнителна, но бавна. Логична и решителна, тя дълго обмисля всеки ход. Обича заседналия живот и сигурността. След като си определи целта, преследва я докрай. Отхвърля всичко, което би застрашило комфорта и домашния уют. Успява в търговията, адвокатската професия, в политическата и дипломатическа кариера.
Жените от този знак блестят във всички области, които изискват добър вкус, контактност и представителност. Лесно печелят приятелства. В любовта са постоянни, готови винаги да помогнат на партньора си. Особено приятни са срещите им с нежни и чувствителни цветя като Теменуга/11-20 юли/, Мимоза/21-29 февруари/ и Маргарита/11-20 юни/.

Имате властен характер. Издържате на всякакви изпитания. Привлича ви творчеството, но по-добре се изявявате в обществения сектор. В любовта си търсите постоянство и спокойствие. Никога не подценявате развлеченията и обичате да се забавлявате. Идеалните ви партньори са чувствените и нежни представители на зодиите Мимоза, Теменужка или Маргарита.

Божур/1-10 май/


image Божур е тиха и отговорна личност. Не прави прибързани заключения, държи за равенството и справедливостта. Съобразява се с околните, търси истината, зрял и благоразумен е. Може да работи упорито и обективно над сериозните проблеми, без да губи търпение. Рядко се поддава на чувства. Способен е да се сприятелява повече заради ползата, отколкото от любовно увлечение. Поиска ли, може да е и по-спонтанен, но поставя работата над удоволствията. С една дума- той е човек на действието. Жената Божур често се впуска в приключения, които могат да завършат зле. В любовта Божур са щастливи най-вече с с Шипка/21-31 юли/, Маргарита/11-20 юни/, Здравец/11-20 септември/ и Лотос/11-20 декември/. Смел и влюбчив, Божур е много привлекателен за противоположния пол. Трябва да внимава с ревността, тя е най-големия му враг.

Решителни хора, изпълнени с енергия и идеи. Вашите мнения и решения са най-рационалните и много от близките ви хора често искат съвет от вас. Колегите ви уважават, защото сте стриктни и изпълнителни. Приспособявате се лесно към всякакви условия. В любовта сте щастливи, но най- големият ви враг може да се окаже болезнената ревност. Шипка, Маргарита, Здравец и Лотос ще ви донесат хармоничен брак.

Момина сълза/11-21 май/

image Християнската легенда разказва, че в момината сълза е произлязла от сълзите на Богородица, пролети от нея пред кръста на разпънатия Спасител. У древните германски племена тя е символ на изгряващото слънце и предвестница на пролетта.
Щедрото и открито сърце на Момина сълза я прави уязвима за недобросъвестни събирачи на нежна красота. На тази жена и е необходим надежден защитник, като мъжът Амарилис/11-20 януари/ например.
Момина сълза са с много висок морал, внимателни, дискретни и интелигентни, с много силна интуиция. Добре оценяват силата слабостта на другите и добре използват това си умение, за да ласкаят. Слабите им качества са нерешителност и педантизъм. Готови са да жертват живота си заради своите принципи. Интуицията и разсъдливостта им откриват възможност за успешна кариера във всички области и професии.
Най-щастливи са срещите им с Фрезия/21-30 октомври/ и Водна Лилия/1-10 юли/. Привличат ги и Амарилис/11-20 януари/ и Гергина/21-30 април/.

Много честни и открити хора. Имате големи амбиции и достатъчно сила, за да ги осъществите. Тези ви качества ви правят отличен работник и можете да успеете във всяка област от живота. Водната лилия и Фрезията ще запалят у вас буйна страст. Те са подходящи за брак, защото са романтични и нежни. Бихте изневерили с Гергината, защото ви привлича властната й натура.

Роза/21-31 май/

image В символиката на цветята розата означава ярко желание, но същевременно се приема и като срамежливост. Някога с листата от рози се застилало брачното ложе. В изкуството плътно стегнатата пъпка на розата с нейната безкрайна спирала означава път към вечността. Розата е кралица на цветята. И като всяка кралица е непристъпна. А иначе е практична, трудолюбива и готова да заплати всяка цена за успеха. Обича сигурността и стабилността и се привързва задълго. Вярна е на принципите си. Прикрива свръхчувствителния си характер зад маската на храбрец, но е силно уязвима емоционално. Трудно се приспособява към промени. Привлича я изкуството, музиката, литературата и компанията на отбрани хора.
Перспективна е любовта и с Циния/1-10 април/, но не лоша връзка осъществява с Гладиола/21-30 ноември/ и интуитивното и интелигентно Лале/21-30 юни/.

Талантливи и чаровни същества, посветени на изкуството и ценящи всичко изискано и възвишено. Невероятно упорити в работата си. Открити сте и това ви създава добри връзки в обществото, които винаги успявате да използвате. Щастлив брак може да имате с Цинията и Гладиолата, а интелигентността на Лалето ви дава чудесен приятел.

Азалия/1-10 юни/



image Консерватори. Всяка промяна ги хвърля в паника. Техният дом е тяхната крепост. Обичат да пътуват само пеша(в краен случай с влак) и девизът им е"Бавно, но сигурно".
Винаги са задълбочени, ангажирани и погълнати от някакъв проблем. Поемат по-голяма тежест, отколкото са в състояние да носят. Мислят се за прави във всеки случай, макар и да не знаят точно какво искат. Не вярват в способностите на другите и правят онова, което им харесва. Понякога минават за авантюристи, въпреки че не го желаят. Не са срамежливи, по-скоро са храбри.
Силно проницателни, тези хора намират общ език с всекиго. Пресметливи и пестеливи са. Привличат симпатиите на всякакво обкръжение и умеят да извлекат изгода от това за себе си. Винаги се намира кой да им се притече на помощ. Нерядко се самосъжаляват и развиват страдалчески комплекс.
Особено силно се привличат от Слънчоглед/1-10 август/, Гергина/21-30 април/, Гербер/21-31 януари/, Зюмбюл/1-10 февруари/ и Лилия/11-20 март/.

Конфликтни хора сте, защото винаги на преден план изтъквате собственото си „Аз”. Тово ви печели много врагове, но не винаги се забелязва, защото компенсирате с чар и обаяние. Всички ви смятат за интересни компаньони. Слънчогледът, Зюмбюлът и Герберът ви обещават щастлив брак. Към останалите Зодии не поглеждайте, защото ще се изкушите да ги използвате, без да ги обичате.

/11-20 юни/



Постоянни, упорити и амбициозни хора, които посвещават живота си на науката и непознатото. Вашата чувствителна душа често изпада в кризи и отчаяние пред непреодолимите трудности, но силния ви характер ги преодолява. Азалията може да ви бъде предан помощник, с който да споделяте научните си виждания. С еротични чувства ще ви заплени Глухарчето.

Шипка/20-30 юни/

image Тя е реалист, умее да се защитава- боде. Търпелива, практична и амбициозна, Шипка притежава проницателен ум, знае да изчаква и да организира. Не обича нестандартните методи. Тя носи мир и спокойствие под флага на чистотата. Чувствителни и галантни, родените под този знак са приятни събеседници и интересни сексуални партньори. Обикновено те са доверчиви и добросърдечни. Увличат се във всякакъв вид игри и не се нервират, ако губят. Жените Шипка са добри домакини, обичат да правят подаръци, по характер са живи и под привидно кроткия си нрав крият силна воля и дори властолюбие. Имат литературни дарби. В емоционалната област са чувствителни към красотата и държат на приятелството. В любовта са склонни да предпочитат странни хора, дори чудаци. Силно я привличат Жасмин/21-21 май/ и Лале/21-30 юни/.

Често давате съвети на околните. Напътсвате ги, като демонстрирате мъдрост и разбиране. Но не можете да помогнете само на себе си, защото сте нерешителни. Страхувате се да не допуснете грешка и сте неуверени. Обичате красотата и изяществото. Имате много приятели. Привличат ви странните хора и сте склонни да сключите брак с Жасмин или Лале. Това напълно ще ви удовлетвори.

Жасмин/1-10 юли/


image Трудно предсказуем, със силно развито чувство за хумор, интелектуални и многоразвити личности. Жасмин са суетни и надарени с въображение. Мислят оригинално и разрешават и най-заплетените проблеми. Притежават невероятна артистична дарба, способност да се раздвояват и заблуждават. Без колебание плетат интриги и понятието "нечестен" е лишено от смисъл за тях. Каквото и да направи обаче един Жасмин, ще те склонни да му простите, защото го прави очарователно. Чувството му за хумор компенсира с лихва недостатъците му.
Винаги се колебае дълго, преди да вземе решение, и прикрива зад веселост безпокойството си. Лесно се привързва и леко къса връзка.
Удовлетворява ги любовта с Шипка/21-31 юли/, добре се разбират и с Теменуга/11-20 юли/.

Смелостта и енергията ви помагат да осъществите всяко свое хрумване. Спохождат ви бляскави идеи и разпологате с нужния капацитет, за да ги осъществите. Към работата си се отнасяте с такова желание и ентусиазъм, че увличати всички със себе си. Вие сте чудесен водач и всички ви се възхищават. Отличен приятел ви е Теменужката, с която можете да споделите всичко. Но с истинска любов ще ви дари Шипката.

Маргарита/11-20 юли/



image Древните германци я наричали "цвете на любовта и невеста на слънцето". Тя се отличава с романтизъм и смелост. Тиха, обича домашното огнище, презастрахова се, бавно, внимателно и точно определя отношението си към околните. При конфликти умее да играе ролята на помирител. Вярна на приятелите, тя е обкръжена от съмишленици и обожатели. Консервативната и личност я прави пригодна за банкова и застрахователна дейност, както и за всичко, свързано с финанси.
Маргарита лесно се приспособява и бързо създава мрежа от полезни връзки. Осъществява отлични емоционални връзки с Камелия/1-10 октомври/ и Теменуга/11-20 юли/, които и дават нежност и страст. Не са безчувствени и към фантазията на Мимоза/20-29 февруари/ и към Бял имел/21-30 септември/

Лесно се приспособявате към всички ситуации. Контактни и открити хора сте и лесно създавате трайни приятелства. Привличат ви професиите, които изискват сръчност в ръцете. Успехи имате и във финансовата област. Лесно постигате целите си и се откроявате над другите. Камелията и Теменужката ще ви даряват със страст и разбиране, а с Белия имел и Мимоата ще имате краткотрайни връзки.

Карамфил/21-31 юли/


image По време на френската революция червеният карамфил украсявал кралете, които отивали на ешафота. и го наричали "цвете на ужаса". Наполеон Бонапарт избрал неговия цвят за цвят на лентите на ордена на "Почетния легион".
Карамфил е прям и настоява за своето, дори и целия свят да се опълчи срещу него. Тези хора са чувствителни, нервни, със задълбочена мисъл и предизвикват симпатия. Понякога са тесногръди и недоверчиви а ако извадят добра поука от първата половина от живота си, ще избягнат тези отрицателни черти през втората. Рядко грешат в преценките и умствените им способности са над средното ниво. Чувството им за дълг не им позволява да оставят нещо недовършено. Привлича ги творческата личност на Лютиче, но не се отказват и от приятелството на Гергина и Здравец, но сдържаният им нрав най-много харесва импровизациите, които им предлага Глухарче.

Вие сте решителни и постоянни личности. Добре се чувствате, когато работите с много хора около себе си. Не обичате да ви обръщат внимание. Отличен ваш колега би могло да бъде Лютичето. Влиятелни приятели, които до ви помогнат да се издигнете в йерархията, са Гергина и Здравец. Нежност и разнообразие в любовта ще получите от Глухарчето.

Слънчоглед/1-10 август/

image Успехите не го заслепяват, конфликтите не го спират, той винаги върви след Слънцето. Темпераментен, но дипломатичен, Слънчоглед е лидер. Притежава силна интуиция и физическа издръжливост и за да блести, му е необходима похвала, подкрепа и вдъхновение. Трудно търпи да не е номер 1 и някой над себе си. Склонен е към дисциплина и ясно и системно мислене. Не е сантиментален и търси щастието в различни посоки. Галантни рицари, Слънчоглед са всеотдайни и неотстъпчиви. Нервни са, въпреки че не правят кавги. Разчитат само на себе си. Щастливите им срещи са с Хортензия и Гербер, но тяхната слабост е Азалия.

Честността и чарът ви привличат хората около вас. Но вие избирате за приятели само тези, които могат да ви бъдат полезни. Практични сте и много талантливи. Никаква трудност не може да ви сломи и да ви спре да осъществите замисленото. Можете да флиртувате с Хортензията и Гербера, но истинската любов ще ви донесе единствено Азалията. Само тя може да ви разпали.

Циния/11-20 август/
image Честолюбие и желание винаги и навсякъде да са първи - ето отличителните страни на Циния. Същевременно това е и тяхната ахилесова пета.
Понякога Циния е импулсивна и екзалтирана личност. Всъщност притежава висока интелигентност и вярна преценка за ситуациите, но винаги се стреми да наложи идеите си. Характерът и я подтиква към лек живот и лукс, които тя постига със завидна ловкост и бързина. С възрастта става консервативна и бдителна. Трудно се отказва от някои прищевки.Макар че прави всичко възможно да крие чувствата си, склонна е да напада яростно, особено ако я критикуват.
В любовта партньорът се подчинява на волята и желанието и. Особено щастливи са срещите и с Орхидея/1-10 ноември/, Маргарита/11-20 юни/, Хортензия/11-20 април/ и Роза/11-20 август/.
В професионално отношение притежавате изключително голяма амбиция и силна воля зя реализация. Звездите ви дават изключителен шанс, от които да се възползвате. Чудесни лидери сте. В любовта също искате да властвате и затова най-подходящи за вас са партньори, които ще се оставят да ги покорите и водите на драго сърце. Орхидеята, Маргаритата и Розата ще направят живота ви хубав.

Гардения/21-31 август/

image Тя е аскет, не особено взискателна към себе си, но затова пък може да изисква от другите. За съжаление тези хора често изпадат в ролята на "черната овца" и трябва да се научат да дават отпор на клевети и недоброжелатели.
Гардения е вглъбена, уязвима и емоционална. Чувствителна до болезненост, тя не понася разправии. Има дарбата на екстрасенс и телепатични способности. Умее да внушава и привлича. Твърде много витае в миналото и изпада в самосъжаление. Напрегната и максималист. Гардения обикновено си поставя твърде високи цели и може да изгори в стремежа си да ги достигне. Подценява враговете си и надценява приятелите си. Трябва да проявява по-голямо разбиране към онези, които искат помощ и съвет от нея.
В любовта я привличат Орхидея/1-10 ноември/, но харесва и съобразителното Лютиче/21-31 март/ и величествената Фрезия/21-30 октомври/. В емоционалната област винаги се стреми да е на втори план, но и да запази своята индивидуалност.

Вие сте изцяло отдадени на стремежа си към интелектуални връзки и занимания. Винаги ще се притичате на помощ и ще направите възможното да подкрепите приятелите си. Мразите колективните занимания, защото държите да бъдете забелязани и да сте единствени. Обичате да ви свалят. Орхидеята, Лютичето и Фрезията ви дават силна страст и високо интелектуално съдържание на отношенията.

Водна лилия/1-10 септември/


image Според митологията Водна лилия била прелестна нимфа, умряла от любов и ревност към Херкулес. Тя е твърде противоречива натура/съвместява и трите стихии- вода, земя и слънце/ и се чувства еднакво добре навсякъде. Надарена е с огромен чар и силно любопитство, тя е силна, делова и материалистична. Търпелива е като библейския Йов и отровна като царска кобра. Водна лилия е е искрена, печели леко доверието на околните, не е сребролюбец и не обича цветистите излияния. Мъчно встъпва в брак и може и да не го стори никога. Придирчива и дори претенциозна. През втората половина на живота й късметът може да й измени заради прекомерно високите цели, които си поставя. Не бива да драматизира временните любовни неуспехи. Щастливи срещи с Циния, Момина сълза и Теменуга. Добре се разбира и с тайнствената Тубероза и Люляк.

Печелите доверие и имате трайни приятелства. Вие сте практични хора, но и разчитате много на интуицията си. Обичате творческата работа. Отлично ще си сътрудничите с Туберозата и Люляка. В любовта си имате щастливи мигове и разочарования. Цинията, Момината съла и Теменужката са вашият голям шанс.

Здравец/11-20 септември/



image Подобно на звезда в нощта този човек разпръсква мрака със своя весел нрав. Такива хора са много ценени от всички. Изразява се ясно, напористо и решително. Има вкус в музиката и изкуствата. На думата му може да се разчита. Не познава думата "провал". Понякога лекият му нрав може да го направи безотговорен, непостоянен и повърхностен. Тогава любовните му и партньорски връзки са малко хладни и мимолетни.
Природната му предприемчивост го тласка към нови хоризонти и дейности. Трябва да внимава да не го заслепят хора, с които е свързан емоционално. Идеални са отношенията му с Карамфил и Божур, но особено предпочита връзката с Амарилис заради неговата вярност.

Търсите непрекъснато ново поле за изява, тъй като сте много мъдри и амбициони същества. В работата сте посветени изцяло на проблемите и задачите за решаване, но свободното си време посвещавате единствено на себе си. Прекалено сте доверчви и лесно може да ви излъжат. Вярност и преданост ще ви даде Амарилисът, а страстни нощи и трайни чвства ви свързват с Карамфил или Божур.

Еделвайс/21-30 септември/


image Еделвайсът завладява всички хора около себе си със своя чар, въпреки непостоянството. Затова приятелствата му са нетрайни, но пък много. Добре знае цената си и винаги постига успех, като изполва предимствата си. Еделвайс е активен, агресивен и страстен. Човекът, роден под този знак, винаги е надежден приятел. Понякога може да е егоцентричен и показен, но винаги знае какво иска и как да го постигне. Слабата му/но и силна!/ страна е, че вярва единствено на себе си. Един доста горд и усамотен дух, подобно на цветето, което расте по високите планински върхове.
Еделвайсът е смел, готов да следва интуицията си и да поема инициатива. Когато е засегнат не си мери думите/прекалено честолюбив/. Родените под този знак излъчват някакъв непреодолим чар. Своенравни и интелигентни, те умеят добре да използват своята привлекателност. В любовта най-силно ги привличат родените под знака на Перуниката/1-10 януари/ и Глухарче/1-10 декември/.
Еделвайс са родени любовници. Макар и бистър ум, делови и сръчни, те проявяват слабост към другия пол. Тогава са страстни до слепота. Като цяло могат да бъдат характеризирани с една дума- независимост.
В контраста с Нарциса той може да открие вярно приятелство. А в любовта търси романтика, развлечения и веселие. Тях може да намери при Глухарчетата и Перуниките.

Гергина/1-10 октомври/

image Вие сте красиви, но и много потайни хора. Никой не знае какво мислите и чувствате. Чудесно се реализирате в областта на модата, където ви помагат вашата изтънченост и вкус. Не предприемайте рисковани начинания, защото може да пострадате. Прекомерната ви гордост може да се окаже пречка при контактите с останалите. Нейната най-голяма слабост е максимализмът. Гергина трябва да се научи по-трезво да оценява нещата и да разчита на собствените си сили. Хората, родени под този знак, преуспяват в обществото, защото умеят да вдъхват доверие, но не са толкова умни, колкото изглеждат- нещо, което те откриват по-рано от околните. Повече са гъвкави, отколкото интелигентни. Гергина има гореща кръв и лесно губи търпение. Егоцентрици с независим характер, те бързо променят настроението си. Като правило са дружелюбни и умеят добре да манипулират добре другите. Убедителни събеседници са, стават център на компании. Чаровници, малко потайни, енергични, с изявени способности в областта на естетиката, модата и красотата. Но истинската им стихия е свободното предприемачество. В любовта са щастливи с Лотос/11-20 декември/ и Азалия/1-10 юни/.

Идеални партньори в личния ви живот са Лотосът и Азалията.

Зюмбюл/11-20 октомври/

imageПо природа сте капризни непостоянни, но оригинални и практични. Вие сте много горди и не ви липсва желание да се наложите над другите. Това може да ви пречи в контактите с колегите. Много силно ви привлича Мимозата, но тя също е непостоянна и връзката ви ще бъде нетрайна.
Жената Зюмбюл се отличава с любопитство и лекомислен характер, но е способна да очарова и най-непристъпния мъж. Мъжете , родени под този знак, непрекъснато се перчат по най-различни начини(културизъм, карате, бързи коли) пред лицата на срещуположния пол.

Иначе Зюмбюл са открити и непринудени хора и тяхната прямота ги кара да изглеждат агресивни в очите на околните. Външната ексцентричност на Зюмбюл е само една маска- всъщност дълбоко в душата си той(или тя) е консерватор. Понякога са бъбриви самохвалковци, но приятни за компания. Най-синтезираната им характеристика- оригинални, практични и капризни. С чар и привлекателност печелят сърцето не непостоянната Мимоза/20-29 февруари/. Може да омагьоса силното ухание на Фрезия/21-30 октомври/. Разбира се добре и с Еделвайс/21-31 декември/ и Лотос/11-20 декември/.


 Чудесни приятели са ви Еделвайсът и Лотосът. Няма да устоите на силния чар на Фрезията и ще създадте една отлична любовна връзка.

Фрезия/21-30 октомври/

image Хората, родени под този знак са безстрашни, настойчиви и упорити, лесно печелят симпатии и са с висок морал. Ето защо, радват се на уважение. Понякога Фрезия си създава излишни грижи, прави от мухата слон и се въвлича в ненужни конфликти заради своята упоритост. Тя непоклатимо вярва в принципите си, поема отговорност и притежава необходимата твърдост да я отстоява. Нейната сдържаност може да ви заблуди- всъщност волята и е желязна. В любовта е постоянна, животът с нея е тих, спокоен и приятен. Добре се свързва с Маргарита, която е в състояние да заглади остротата на характера и. Приятни и за двете страни са срещите и с Гергина, Момина сълза и Гардения.

По характер сте непоследователни. Заемате се ту с едно, ту с друго. Трудно ще намерите областта, в която да се установите трайно. Сдържани сте и никога не показвате чувствата си. Имате силен характер и обичате да властвате. В любовта търсите спокойствието и тишината. Отстъпчивата Маргарита може да ви приласкае и да укроти нрава ви. Нетрайни ще бъдат връзките ви и Гарденията и Момината сълза.

Тубероза/1-10 ноември/

image Тубероза са почтени и ще ви кажат всичко, което им е на сърцето. Имат бърза мисъл, добра памет и добре се разбират с хората.
Техният нестабилен характер е най-голямата им слабост. Обичат да се захващат с най-различни работи, но веднага се отегчават. Слушат по-скоро вика на сърцето, отколкото вика на разума. Независими са и имат склонност да се съревновават. Тъй като са много трудолюбиви, умеят да носят финансова отговорност. Прословути са с упорството и търпението си. Безжалостно преследват целта, докато не я достигнат. Предани са на работата и семейството, техните амбиции обикновено са разумни. Предани приятели, надеждни колеги и грижливи работодатели.
В любовта установяват добри отношения, основани на доверие и разбиране, с Водна лилия.

Много острият ви ум и силна амбиция са качествата, които ви извеждат на върха. С каквото и да се захванете, влагате цялото си усърдие и постигате целта, която сте си набелязали. Може да ви попречи единствено прекомерната ви гордост. Ще трябва да положите доста усилия, ако искате да да я преодолеете. В любовта търсите приятелство и доверие. Ще ви ги предложи Водната лилия.

Нарцис/11-20 ноември/

imageСилната им интуиция граничи с телепатия. Те никога няма да ги подведе и винаги се доверяват на усета си. Любовта им е трудна, на приливи и отливи. Всичко зависи от настроенията им и е трудно да задържат до себе си постоянен партньор. В бизнеса си трябва да се пазят от Шипка, която може да ги подведе. Единствено Перуниката/1-10 януари/ може да запази любовта им винаги при себе си, тъй като с нея никога няма да им е скучно.

Вие сте като ръбат камък-агресивен характер, със силна воля и инат. Когато пред вас е поставена задача, мобилизирате тези си качества и изпълнявате стриктно всичко. Постигате желанията си с успех, въпреки че по пътя си може да премажете някое по-нежно цвете. В любовта търсите нежност и страст. Можете да ги получите от Теменужката. Мимозота ще се опита да ви подчини и връзката няма да просъществува дълго.

Орхидея/21-30 ноември/


image Умни, до болка прями хора. Не умеете да увъртате и да бъдете дипломатични. Това ви осигурява колкото и приятели, толкова и врагове. Няма проблем, който да не можете да решите. Ловки търговци. Склони сте към изневери и многобройни любовни приключения. Тя се отличава с потайност и загадъчност. Високото и самомнение може да я въвлече в напрегнати взаимоотношения с околните. Но тъй като се превива, без да се пречупва, където и да попадне, ще оцелее.
Орхидея е мъдра. От нея се излъчва винаги добро настроение и самоувереност. Леко се справя с всекидневните проблеми и се приспособява добре в работата. Особено голям успех може да постигне в търговските сделки с личната си инициатива. В любовта изгражда съвършени отношения със Слънчоглед/1-10 август/ и Гардения/21-31 август/, но Паричка/11-19 февруари/ ще успява да стопли сърцето им. Тъй като не са кой знае какви моралисти, Орхидея без скрупули се впуска в любовни авантюри.

Тези ви качества ще могат да изтърпят само Слънчогледът и Гарденията. При една връзка с чувствителната Паричка рискувате да я нараните.

Гладиола/21-30 ноември/


Смели, твърди и амбициозни. Много издръжливи и упорити. Никога не се предавате. Нито едно поражение в живота не може да ви спре. Вашите организационни способности могат да спечелят хората. Ще отстоявате идеите си и ще постигате целите си. 
image Гладиола са трудолюбиви и изпълнителни хора, които под умело ръководство могат да постигнат много. Толерантни са и не обичат да се хвалят. Демократични във възгледите си, те умеят да приобщават другите за по-бързо издигане. Имат дарба да сприятеляват противоположни личности. Но тя е вярна предимно на себе си. Не обича да признава недостатъците си.
Елегантна и артистична, влюбена в природата, Гладиола би могла да бъде най-очарователната между цветята, ако не беше толкова песимистична. Привличат я религията, мистериозното, свръхестественото. Сантименталният и живот е твърде неспокоен. В любовта проявяват известна агресивност, в случай че някой не ги дооцени.

Отлични ваши саратници ще са Жасминът и Цинията. Вашият твърд характер ще се смекчи в прегръдките на Гарденията.

Лотос/11-20 декември/



image Мечтаете за пътешествия, промени и новости. Мами ви неизвестното и невидяното. Неразкритите тайни са вашето хоби. Пътуванията за развлечение са най-голямото удоволствие в живота ви. Искате да изживеете всичко пълноценно. Животът с вас е един безкраен празник. Той е символ на чистотата и екзотиката и затова много странности му се прощават. Би трябвало да бъде по-гъвкав в отношенията си с хората. Притежава великолепно чувство за хумор и е много забавен, ако пожелае. Хората, родени под този знак, са елегантни и трудолюбиви, любезни, лоялни и общителни. Умеят да използват ситуациите. Обичат да пътуват и да виждат нови неща. Лесно се пристрастяват към нещо и лесно се отказват. Не умеят да пазят тайна. Непрекъснато мечтаят за промените и новите неща. Това важи особено силно в любовта. Всъщност, подобно на Дон Жуан, във всяко ново завоевание те търсят нещо познато, което не са успели достатъчно добре да запомнят.
Обичат непостоянството и веселия нрав на Паричка/11-19 февруари/, красотата на Гергина/21-30 април/ и магическата сила на Перуника/1-10 януари/.

Чудесни партньори могат да ви бъдат веселата Паричка и красивата Гергина. Силната Перуника ще се опита да ви покори, но вие няма да се поддадете.

Бял имел/21-31 декември/


Търпеливи, кротки и упорити хора. С помощта на тези качества осъществявате всичките си мечти. Мекият ви нрав привлича много приятели и около вас винаги има хора, които искат да ви помогнат. В любовта не знаете какво искате. image Хората, родени под този знак, се отличават с изисканост и вярност. Спретнати и елегантни, те са емоционални и имат афинитет към изкуството. Изглеждат на пръв поглед щастливи, но са свити, несигурни и песимисти. Вродената им свенливост им пречи да бъдат лидери. Всъщност са страстни, но не умеят да го изразят. Имат нужда да бъдат закриляни от по-силна личност. Те са много състрадателни и щедри, но не обичат да демонстрират тези качества. Влекат ги пътешествията и това кореспондира с един техен недостатък- непостоянство. Край тях винаги има хора, готови да им дарят приятелство и да им помогнат в трудни моменти. В любовта обичат свежата и нежна Маргарита/11-20 юни/ и смелата Перуника/1-10 януари/. Трябва внимателни с Шипка/21-31 юли/- може да опорочи приятни моменти от живота им.


Привлича ви нежната Маргарита, но също така и смелата Перуника. Пазете се от Шипката, защото тя ще внесе само разочарования в живота ви.


 

1 декада

2 декада

3 декада

январь image image image
февраль image


Тагове:   още,   хороскоп,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mmmmmmmmm - :)
17.11.2007 10:21
Намерих се.
:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sensation
Категория: Технологии
Прочетен: 3514217
Постинги: 710
Коментари: 1447
Гласове: 26109
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930