Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2008 07:57 - 8 златни правила
Автор: sensation Категория: Технологии   
Прочетен: 1918 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 23.12.2008 07:58


8 златни правила

image
Икономистите вече са готови с екшън план - как да преживеем празниците, без да затънем в заеми и да си скубем косите догодина. Ето как:

1. Вземете си касичка
Купете си касичка. Вместо да изгърмите целия си коледен бонус за подаръци, задължително заделете нещо настрана. Още сега е моментът да започнете да спестявате. Коледа или не - криза е - и трябва дисциплина.

2. В магазина - със списък
Не излизайте на пазар без списък! Независимо дали сте тръгнали за подаръци или ви трябват подправки за пържолите. Дръжте се сериозно и пазарувайте само по списъка. Изключения не се приемат!

3. Посъветвайте се с добрия старец
Тази година внимателно прочетете писмата, които близките ви са изпратили до Дядо Коледа. Майка ви иска само вълнен пуловер за празника? Супер! Не посягайте към щанда с парфюмите тогава. В крайна сметка всеки се радва на практичните и семпли подаръци. Няма смисъл да се изхвърляте с нещо скъпо и ненужно.

4. Не се глезете
Тази година, като тръгнете за подаръци, не се подвеждайте по максимата: "Един за теб, един за мен!" Така ще профукате двойно повече пари. Затова - дайте го по-скромно. Все пак най-големият смисъл на Коледа е да стоплите сърцата на любимите си хора. Не да се обзаведете по последна мода.

5. Бягайте от разпродажбите
Бягайте от разпродажбите като дявол от тамян. Измамните надписи като: "Коледна промоция - 70%", най-лесно ще ви вкарат в беля. Нали знаете, всеки път, когато поддадете на изкушението: "Плати едно, вземи две", се набутвате с нещо скъпо и ненужно.

6. Пазарувайте в нета
Ако сте шопинг маниак, по-добре стойте далеч от моловете. Най-разумно е да пазарувате по нета. Първо, отстъпките са големи. И второ - няма ги лъскавите отрупани витрини, които да ви подмамят да награбите колкото можете да носите. Онлайн пазаруването е най-добрата терапия срещу шопинг манията.

7. Скрийте кредитните карти
По време на празниците скрийте кредитните си карти. И не ги вадете поне го средата на януари. Като тръгнете на пазар, сложете в портмонето парите, които сте предвидили предварително. И не надвишавайте бюджета в никакъв случай.

8. Не купувайте на изплащане
Плазма на кредит с 0% лихва? Не се хващайте на тази въдица! Сега е най-неподходящият момент за покупки на изплащане. Колкото и да се изкушавате от подобни оферти, пазарувайте само кеш. На кредит винаги излиза по-скъпо - независимо какво ви баламосват в магазина. 

Излишните подаръци
 Омръзна ви от престорената усмивка на близките ви, когато разопаковат поредната глупост? Кризата ще ви даде стимул да престанете с тъпите подаръци. Ето за какво не си струва да харчите.

Сувенири
Ваза, куче касичка, слонче за късмет - признайте си - колко пъти сте отбивали номера с такъв подарък? Не повтаряйте грешката си! Глупаво е да си харчите парите за джунджурии, които само ще събират прах на нечий рафт. Или по-зле - ще висят с година на дъното на някой килер.

Парфюми
Не ни разбирайте погрешно - всеки се радва на хубавите аромати. Но най-лесно можеш да сгрешиш, когато поднасяш парфюм. Колкото и прехвален да е ароматът, винаги има риск да не се хареса на любимия ви човек. Затова - забравете за парфюм!

Козметика
И с кремовете е като с парфюмите. И е нормално всеки сам да избира козметиката си. Не си харчете парите за скъпи кремове, които после ще се развалят в тоалетката. Или пък за глупави афтършейвове - всеки мъж има поне по един кашон лосиони, които залежават в някой шкаф.

Бельо
В никакъв случай не подарявайте бельо! Дори на шега. Колкото и да е скъпо, няма гаранция, че ще влезе в употреба. Или няма да е по мярка, или пък няма да се хареса. Само ще си изхарчите парите, което по време на криза си е чиста лудост. 

Коледни чудеса Добрият старец изпълнява и желания
Кога, ако не по Коледа, човек може да позволи на детското у себе си да надделее и да си пожелае празнично чудо? И докато празнува раждането на сина Божи, да поиска и нещичко за себе си - неочаквано, непланирано, но мечтано отдавна.
Оказва се, че родните артисти и певци, че дори и учените нерядко са отправяли молби към Дядо Коледа да им донесе късмет през следващата година. А някои - и направо на минутата. Да ги опази от катастрофи или прибързани решения, които ще донесат непредвидени последици. Иначе мнозина от тях признават, че са скептични към чудото, ако се случи по друго време, и биха го нарекли късмет или шанс. Но пък когато ги споходи по празниците, си е чиста проба знак, че добрият старец не само съществува, но и се вслушва в желанията ни. При това - не само в детските. 

  • Пет легенди за Христос
  • Таен ръкопис обръща Библията
  • Спасителят бил йога
  • Мария Магдалена е Апостол на апостолите
  • Месията бил женен
  • Исус и Яков са близнаци



  • Гласувай:
    0



    1. cocolina - интересно четиво, хареса ми:)))
    23.12.2008 08:06
    Едно уточнение, ако позволиш: скрийте кредитните си карти така, че изобщо да не можете да ги намерите!:)
    цитирай
    2. furiika - Весели празници и от мен!
    24.12.2008 09:42
    Тази година - дебитна карта(може и кредитна:)), догодина - ПИН код!
    :))))))))))
    цитирай
    3. temptress - Нещо семпло,практично
    26.12.2008 20:51
    полезно и разумно, допадна ми:)))Честита Коледа!
    цитирай
    Вашето мнение
    За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
    Търсене

    За този блог
    Автор: sensation
    Категория: Технологии
    Прочетен: 3490501
    Постинги: 708
    Коментари: 1446
    Гласове: 25959
    Календар
    «  Март, 2024  
    ПВСЧПСН
    123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031