Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2009 18:56 - Ориенталско клекало - разсъждения на Автор: Елена Джелебова (Николай Фенерски)
Автор: sensation Категория: Технологии   
Прочетен: 6635 Коментари: 2 Гласове:
0



image
аксесоарът присъства в магазините за санитар и фаянс
САНИТАРЕН ПОРЦЕЛАНimageединични елементи

Ориенталско клекало

Модел: други

Цена: 67.28 лв. с ДДС Клекало №329 порцеланово бяло

image
"... Оказва се, че етническите навици оказват влияние върху изпразването на ректума.
Главната цел на това изследване е да сравни Иранските и Европейските начини на дефекация чрез дефекографични измервания.

Резултати:
Използването на тоалетна тип клекало предизвиква много по-голямо разтваряне на аноректалния ъгъл и по-голямо разстояние между перинеума и основата на тазовата диафрагма, отколкото Европейския тип тоалетна-стол.
Изпразване съдържанието на дебелото черво бе по-пълно при използването на тоалетна тип клекало.

Мм дааа
Знаех че нещо не съм разбрал. За тоалетната де и за мястото на изложбата.
[url]„Проектът за мен е възможност да си уредя сметките с фалшивия патриотизъм, да се облекча от българската материална и духовна нищета.

Още повече, че това ще изнерви доста хора - впрочем мен това ме интересува, искам да провокирам скандал, особено у нас!"[/url]
Това ме интересува като коментар?

 

Аз съм автора на рисунката.


8. sensation - Мирно протестиращата Елена Джелебова се оказа Николай Фенерски
17.01 18:23

Нямало, казват... Как да няма?



Нямало, казват, Елена Джелебова. Измислена била от пан Черни. Как да няма? Аз съм Елена Джелебова. И изобщо не съм измислена. Аз, Елена Джелебова, твърдя, че България все повече заприличва на кенеф. Най-обидно е държавата ти да се превърне в кенеф. В селски нужник не е толкова обидно. Селските нужници с две керемиди, яма и две тухли за стъпване са естествена част от селския пейзаж. Селските кенефи поне редовно идва да ги изсмуква онзи смърдящ оранжев камион, който се нарича “медарка”. Докато турските клекала са неестествена част от много ресторанти, заведения и градски къщи у нас. Чехите са им се нагледали по модерното българско черноморие. Турските клекала символизират нашата българска робска душевност отпреди век и половина. Робската душевност, която и до днес ни прави негодни да протестираме. Защото да клечиш, е нужно усилие. Не е като да седнеш на спокойствие и да четеш книжка. Турските кенефи са свързани с канализацията. Тях медарката не ги почиства. Там виреят само плъхове. Плъховете си имат партии – БСП, ГЕРБ, СДС... и прочие. Не пропускайте нито една. Всички те обичат канализациите. Нали ги видяхте на инсталацията – червени, сини, всякакви тръби. Как да не съществува госпожица Джелебова. Съществува и още как! Аз съм тази госпожица. И съм все още девствена. Търся си мъж от Западна Европа. Ама да не е овчерин или прекупвач на добитък. Некой по-интелектуален, ако може. Че ми писна от тези кенефи. Може да съм Джелебова, но и аз си имам достойнство.

България е превърната в кенеф от двайсетина години насам. Кенеф на Европата и кенеф на властимащите. Познайте ние къде сме? Из дупките, точно така. На дъното. Тук европейците изакват своите ненужни стари железа. С които дружно мрем по 1200 души на година. Тук река Дунав довлича акитата на милиони немци, австрийци, словаци, унгарци и сърби. И ги влива под носа на модерното българско Черноморие. После чехите и немците идват на почивка и се плацикат в тази вода. Давид Черни може би е почернял именно от Черно море. Разбрахте ли сега защо морето се нарича черно? Щото е очернено от гнилоча на акащите европейци и българските бизнесмени застроители. “Спасете Иракли” пишеше и днес на един от лозунгите пред НС. Няма да го спасят. Никой нищо няма да ви спаси. Европейците са много далече. А и не е тяхна работа да ви го спасяват. Вие, тоест ние сме из дупките. Серго, Ахмедчо, Симеончо и придворните им църкат с муцунки и мърдат с мустачки. На тях им е добре. Много им е добре. Кефят се на слънцето. Застрояват. Вие не се бойте. И на вас ще ви видим сметката.

Нà ви едни пари, казаха европейските плъхове на българските. Постегнете си малко кенефа. Турнете му чиния. Ароматизирайте го. Теракот, ала бала. ОК, казаха нашите плъхове. Дайте насам париците. Немате никакви грижи. И парите тръгнаха по канализациите. À през червените тръби, à през сините. Изакаха се след това нашите плъхове на воля. Че след толкова много гушене то не може да не се изакаш. Показаха на цялата загрижена Европа колко красиво са се изакали и си отидоха в шибаните канализационни палати. За да си почиват. На Европа обаче не й харесва някой да й лапа от париците, определени за модернизиране на кенефа и се ядоса най-европейски. Вие там в кенефа, мрете, като не сте нормални. Ние повече финансии нема да ви даваме. И ни остави на собствените ни плъхове. Какво повече от това да стори?

Европейците в хотел “Радисън” гледаха към “Цар Освободител” и се чудеха защо тези полицаи удрят толкова жестоко всички наред. Полицейски произвол, държавно насилие, мутренски отряди в униформи има днес, имаше и преди двайсет години. Никаква разлика. Чужденците няма как да знаят, че полицаите бият толкова справедливо заради хипотетичната бомба, която се привидяла на някои. Няма как да знаят и че в същата минута, в която почва млатенето с палките и разкатаването на тълпата, внезапно спира излъчването на живо на РЕТВ.БГ. Спира след обаждането на кмета, който не отговори конкретно на нито един въпрос и само дрънкаше глупост след глупост. Бомба имало. Главата на Бойко е бомба. Бум – и конфети от глупост се посипват по нас. Главите на Пирински, Станишев и сие също са бомби – Бум – и шрапнели от мерзост, подлост и лицемерие ни засипват като слуз. Мирен протест. Това е оксиморон като близката далечина, в която ни се привижда нормален европейски живот. Привижда ни се излизане от кенефа най-накрая. То ако с мирен протест ставаше тая работа, хан Аспарух щеше мирно да протестира пред византийците. А той, вагабонтинът, ултрас се извъдил. Като и онзи, Левски, след него. Ултраси и провокатори били те. Терористи с бомби.

Еваларката, пан Черни, благодарим ти, че ме назова пред Европата – аз съм Елена Джелебова. И не лъжете повече, че нямало такъв човек. Чухте ли, плъхове оядени? Чувате ли ме добре? Може да нямаме опит колкото гръцките и френските младежи, но ще го натрупаме. Тая рая нема само наготово да чака – ще ви дойде на крак. И тогава ни Бойко, ни Гойко, никой няма да ви спаси. Пътници сте вече. Тръгнете си сами по-скоро! Оставете кораба да потъне на спокойствие. Зарежете кенефа, нема ядене вече в него! След вас ще си построим нова държава. Чистичка, подреденичка, с хубави градинки, възпитани полицаи и ухаещи на рози вецета. Докато плъховете не си тръгнат, аз ще съм с тази самоличност. Ще бъда докрай Елена Джелебова. Защото не заслужавам да съм Николай Фенерски в мизерията. Двайсет години от живота на Николай Фенерски минаха в унижението. Двайсет години той се опитва да бъде себе си. Да не влиза в никакви роли. Край. Ще бъде отново Николай Фенерски, когато си възвърне достойнството.




Автор: Елена Джелебова (Николай Фенерски)

15.01.2009 - 11:13

http://kulturni-novini.info/news.php?page=news_show&nid=7146&sid=32

от тук: моя постинг със скритите коментари 
България е представена като "турска тоалетна" в изложба в Съвета на ЕС



Гласувай:
0



1. ninaantonova - Не зная като какво ни представят, но...
21.01.2009 21:19
този вид тоалетна е явно по-практичен и по-здравословен от седалата. Та знае ли се, кой и какъв човек е сядал преди да отидем ние. Какви са му навиците, културата и т.н. Имах една позната която освен в тях не можеше да сяда на тоалетна чиния никъде другаде. В един момент, като се качила на седалото в тяхна роднина, то да вземе да се счупи и си наряза д...то. Така че може и пък да е за добре тази рисунка, може би трябва европейците да се научат на безопасно ползване на тоалетна. Ако се погледне от този ъгъл факта, ще излезе, че сме най-практичната нация.
Лека и спокойна нощ. :)
цитирай
2. анонимен - Клекалото е част от загубена здравословна традиция
08.12.2010 10:25
Знаете ли, вчера като чух по новините, че сме на последно място по продължителност на живота в Евросъюза, се сетих, че някога сме били на първо място по дълголетници в Европа. И се сетих удивителният разговор на приятел, който наскоро се завърна от Япония. Той каза, че тази ултра-модерна нация пази ревностно добрите си традиции отпреди 2000-3000 години. На пример там във всеки град продължава да има публична баня, където хората се събират да се къпят. Не че японците си нямат душове у доме, но да се напариш и изтъркаш в истинска баня е празник за клетките на тялото. То не само баните са си запазили японците, но и тоалетните. Да, те ползват клекала, само че, разбира се, по-модерни от нашите. Защото е доказано, че изхождането в седнала поза е непривично за човека и е причина за доста сериозни болести сред които рак на червата, болест на Крон и хемороиди. Има цял сайт посветен на това: squat.beinsa.info
Та, случайно ли е, питам се, че те са най-здравата и дълголетна нация в света? Каквато ние някога бяхме, преди да се отречем от древните си традиции?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sensation
Категория: Технологии
Прочетен: 3507790
Постинги: 709
Коментари: 1447
Гласове: 26070
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930