Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2009 06:04 - Пушачи изкарват шестици на изпит
Автор: sensation Категория: Технологии   
Прочетен: 4950 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 23.03.2009 06:17


Студенти си пишат домашните от нета, най-много са плагиатите в Алма матер Пушачи изкарват шестици на изпит Поне 20 пищова се събират в кутия папироси, издават тарикатите image

Доскоро писането на курсови работи за пари беше стабилен и доходен бизнес, с който учители и асистенти във вузовете допълваха по някой лев към доходите си. Интернет го превърна в цяла индустрия с фиксирани цени в зависимост от това често ли е употребяван рефератът. От 30 до 100 лева струва курсова работа, поръчана чрез сайт. A пък ако сте толкова заети, че решите да се дипломирате чрез мрежата, ще трябва да се изръсите и над 1000 лева.

Отскоро в глобалното село живее нещо лесно, достъпно и безплатно - онлайн пищовът. За него не е необходимо да давате пари, в най-често срещания случай обикновено ви искат да върнете жеста, като и вие качите на същия сайт някоя тема, която може да бъде ползвана за преписване. Вече съществуват няколко сайта, които се занимават точно с това - безплатното разпространение на най-популярните теми, които се падат на изпит, качени в удобно кратък вариант, подходящ за преписване и справки. Най-често използваните сайтове за сваляне на онлайн пищов са BGTop и Pishtovi.com, но има и редица други, които обикновено могат да се отворят дори само ако напишеш "пищов" в Гугъл. Обикновено въпросните сайтове са разделени по учебни предмети или по класове, а в някои има и специални раздели за висши училища.
Един от тях Unicheats.net е разпределен според потребителите на най-често употребяващите го висши училища. Оказва се, че най-често свалят пищови студентите от СУ, УНСС и Техническия университет. Има дори възможности да дадеш предварителна заявка за лекция на даден преподавател, като пуснеш имейл с факултета, курса и темата, както и името на лектора.
Сред потребителите от Алма матер на най-голяма популярност се радват пищовите по право. Младежта от СУ редовно качва в съкратен вид лекции по семейно и наследствено право, които след това могат да бъдат свалени и преписвани или ползвани за подсказване. Има дори и съвети - да навиеш листа с темата като цигара, да изтърсиш тютюна от истинската и да пъхнеш пищова вътре. След това просто трябва да си оставиш кутията с цигарите на удобно за преписване място, като най-важното е да не пропуснеш да напишеш на филтъра номера на въпроса. Иначе току-виж си се увлякъл и си развил някоя друга тема, която изпитващият не е задавал.
На голяма популярност се радват също пищовите по география и история. Техническият университет пък качва направо решени тестове по индустриален мениджмънт, както и лекциите по машинознание и материалознание. УНСС явно най-много се затруднява с основи на управлението и макроикономика, които са първи в Топ 10 на най-сваляните теми.
В отговор на милия жест от потребителите не се иска да плащат нищо, чисто и просто трябва и те да си направят труда да качат една своя разработка или записана лекция. За да е сигурно, че не е бъкана от грешки, най-често има предупреждение, че екип на сайта ще прегледа темата за пропуски и фрапантни недоразумения. Въпреки това обаче още в темите по български на сайта с пищовите се срещат куп недоразумения, които могат да декласират изпитвания, вместо да го уредят с шестица. Оказва се, че Вапцаров пише стиховете си в "монополична" вместо в монологична форма, а неговият герой в "Писмо" иска да се самоубие - все, меко казано, неточности, които със сигурност ще отрежат доста от оценката ви. Има обаче и полезни формати, особено за кандидат-студенти и ученици - например сбито описание на творчеството и героите на Димитър Димов с най-характерните им особености. Същото го има и за Талев, тъй като очевидно авторите на пищовите изхождат от презумпцията, че малцина от тийнейджърите отделят време за изчитане на целите романи, които са включени в учебната програма.
Някои от сайтовете за пищови онлайн предлагат и двата вида теми. Ако някой казус е достатъчно експлоатиран и е ползван поне от десет потребители в последната година, той става безплатен и може да се тегли от всеки. Ако обаче имате капризен проверител, който се надява да сте проявили творчество, правите специална заявка и някой от постоянните автори на сайта ви пише темата. Обикновено цената зависи от сложността на материала и е между 3 и 5 лв. на страница. Срещу това вие превеждате сумата по банков път на сметка, посочена от сайта. Собствениците имат грижата да платят на непознатия съавтор на пищова ви. Специалните поръчки обаче могат да стигнат и до 10 лева на страница, особено ако се налага да се правят специални проучвания по дадена тема, а не просто да се използват вече готови разработки. Чертежите също качват цената, предупреждават повечето сайтове за преписвачи.
Стела Стоянова


Тагове:   ВУЗ,   откритие,   пищов,


Гласувай:
0



1. avangardi - НЯКОЛКО НАЧИНА ЗА ПРЕПИСВАНЕ!!!:-(((
23.03.2009 07:11
http://pinkz.b1.jcink.com/index.php?s=62fd52ab8feb845a1109cf0d3fea857c&showtopic=200&st=0&#entry344

1.Най-добре е пищовите да си ги пишете сами. Невъзможно е всичко да се запомни, особенно дати, формули, цитати и т.н. След като сте ги написали, вие вече ще можете да си "спомните" част от всичко това.
2.Пишете само най-главното и това, което представлява голяма сложност за вас. Няма никакъв смисъл да вкарате целия предмет в пищов.
3.Пишите разбираемо, структурирано, използвайте съкращения, за да можете добре да се ориентирате кое къде ви е.

***

1.Решаващо значение при преписването е вашето изражение и поведение. Правете невинни и замислени физиономии. Не се въртете, не гледайте надолу, когато преписвате оттам и избягвайте среща с погледа на преподавателя. Това ясно ще му подскаже какво вършите и ако до този момент не е, ще започне "дебнене", което може да завърши с голям неуспех за вас.
2.Знаейки, че в джоба ви се намира пищов, вие ще се чуствате много по-спокойни отколкото без него, което се явява добър психологически фактор при вземането на изпита.
3.Използвайте такива пищови и методи, които са най-малко известни. Запомнете, че преподавателите също са били ученици и студенти и не по-зле от вас знаят основните места за криене на пищови.
4.Изкарайте пищова само тогава, когато вие действително не знаете отговора на въпроса/темата. Пищова - това е голям риск, така че внимавайте, когато изваждате вашето секретно оръжие.
5.Преписвайки, не гледайте надолу и избягвайте среща с погледа на преподавателя. Това ясно ще му подскаже какво вършите и ако до този момент не е, ще започне "дебнене", което може да завърши с голям неуспех за вас.
6.Ако все пак са ви "хванали в крачка", не си струва да упорствате. Имайте смелост да си признаете, почувствайте се или се "опитайте" да се почувствате гузен, може преподавателя да ви разбере и да ви даде възможност да продължите или поне да не ви накаже.

ВИДОВЕ ПИЩОВИ

Обикновен - представлява хартийка (с немалък размер), на която със ситен текст е написан отговора на един или няколко въпроса. Преписването от такъв пищов е много сложно, поради големината му.Обикновено след като се изкара, се слага под листа, на който пишете. Държи се главно във вътрешен джоб на яке.
Царски пищов - представлява лист с отрано написани правилни отговори/теми. Въпреки че изисква много време за изготвяне, е добър метод. За жалост, не при всички преподаватели минава номера. По време на изпита временно трябва да пишете нещо на своя лист и в най-удобния момент да изкарате царския пищов и да направите размяната.
Невидим Царски пищов - като царския, но предварително подлагате под листа, на който пишете царските, лист хартия. Трябва да се натиска по-силно с химикала. На изпита се изважда "чистия" лист, на който е готовият отговор на въпроса.
Книжен - представлява листи, скъсани от книги. Преписването е доста трудно, но не губите време в изготвяне на пищовите.
Hands free и с помощта на уолкмен - неудобството е, че човек със слушалки в ушите изглежда доволно подозрително. По-голям шанс имат момичетата.
Чрез дискета - взема се дискета 1.44, залепват се пищовите за лентата. По време на изпита преместваме желязната част и четем. След това звъртаме диска (кръглата част), която е отзад и наместваме самия пищов. Предимството е, че ако ви разберат че преписвате отнякъде, имате добро обяснение, че това е просто дискета, например с някаква ваша курсова работа.
Хaрмоника - най-традиционния и най-използвания пищов. Размерът му е примерно 5 см на "безкрайност" и се нагъва на хармоника. Основното предимство е малкият и размер и възможността да се скрие при евентуална опасност.
Цигари - пищовите се слагат вътре в цигарите на мястото на тютюна. На върха на филтъра най-често се пише номера на билета. Кутията с цигари се оставя на чина, и след като разберете вашето задание, просто изкарвате една цигара и вадите от нея пищова. Предимството е, че няма да бъркате по джобове за да търсите пищовите, а и така ще са ви структурирани. При евентуален въпрос защо цигарите ви са на чина, казвате че просто няма къде да ги сложите, джобовете са ви пълни.

ОЩЕ НАЧИНИ ЗА ПРЕПИСВАНЕ

1.Препиши нужната информация на листа, но само от едната му страна, и ги закачи с карфици от вътрешната страна на якето.
2.Напиши нужното от вътрешната страна на носна кърпичка за еднократна употреба, сгъни я, така че да не се вижда текста и я остави на чина, после само действай.
3.Отиди на училище с не прекалено, но все пак прозрачно пликче, вместо раница, а листата с пищовите пъхни най-отгоре, така че да можеш да четеш.
4.Можеш също да напишеш пищова върху самото пликче, стига да е в по тъмни цветове.
5.Пишеш на правоъгълен лист, слепваш го с тиксо и го слагаш на ръката, а отгоре обличаш блуза с по-широки ръкави
6.(За момичета)Пишеш на листчета, които слагаш по чорапогащника, и обличаш дълга пола с по-големи цепки.
7.Записваш желаното на касетка. Нужни са ти още само уокмен и по-широка тениска.
8.Напиши с вече непишеща химикалка всичко на бял лист и под определен ъгъл можеш да четеш на воля. На учителя казваш, че е просто лист за чернова. Ако те хване, казваш, че си писал преди часа и то просто се е отпечатало и на този лист.
9.Можеш да напишеш част от урока на стола пред теб. Така хем ще гледаш уверено напред, хем ще си изкараш желаната оценка.
10.През междучасието си купи кифла, баничка или нещо от сорта и на хартийката (салфетката) си напиши нужното.
11.Формули и таблици се пишат на гумичка, която може дори да си подавате.
12.На дълго и тънко листче пишеш желаното и го увиваш около пълнителя на химикалката.
13.Можеш да залепиш листа с пищова на подметката на обувката или от вътрешната й страна.
14.Ако е по география или история и даскала позволява да се използва атлас, напиши нужното на съответната карта (за населението на картата с населението).
15.Ако трябва да преписваш по литература или по някой разказвателен предмет, си подложи с тетрадка по чужд език, на която с латиница си си написал/а нужното.
16.Можеш да запишеш нужното под формата на SMS.

------------------------------------

10.01.2008 18:32 - История на пищовите
http://mariaca.blog.bg/viewpost.php?id=151370
цитирай
2. sensation - Преподаватели на Вашето внимание!!!
23.03.2009 07:16
Имайте очи и на гърба си!!!
цитирай
3. furiika - Сега разбрах на какво се е дължал отличния ми успех...
23.03.2009 10:27
:)))))))))))))
цитирай
4. sensation - Фури:-)))))))))))
23.03.2009 17:37
само в цигарите е тайната на успеха:-)))))))))))))
цитирай
5. garvana - Химикалка пищов
02.04.2009 17:30
Има един сайт www.pissalka.com Tам се предлага химикалка-справочник.Хваща информация 20 страници голям формат. Има и видео с обяснение.Химикалът е перфектен за преписване.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sensation
Категория: Технологии
Прочетен: 3505676
Постинги: 709
Коментари: 1447
Гласове: 26062
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930