Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2009 16:14 - СЕНЗАЦИОННО: Варненският некропол пази шифъра на най-старата цивилизация. Цивилизация от Варна колонизирала Европа
Автор: sensation Категория: Технологии   
Прочетен: 6585 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 14.07.2009 16:37


Варненският некропол пази шифъра на най-старата цивилизация
image
Христо Смоленов, учен
Сн.: Народно Дело
 
Народно Дело
Емилиян Ялъмов
2009-07-14 12:33:51

Христо Смоленов e роден в Пловдив през 1954 г. Завършил е Московския държавен университет „Ломоносов“. Работил е в Института по философия. По-късно и в Института по математика към БАН. Смоленов е гост-професор в Университета на Монреал. Бил е секретар на Министерството на отбраната и народен представител в 38-ото Народно събрание. Член е на Международната организация на бодигардовете и експертите по сигурността. Треньор по карате на първите групи за борба с тероризма.

СЕНЗАЦИОННО

Върху различни артефакти са закодирани пропорции и цифрови съотношения, които говорят, че тази древна култура е познавала числото на Фибоначи

ОТКРИТИЯ

Тук хората са работели с „Пи“ 40 века преди Питагор

НАСЛЕДСТВО

Златните бичета са преносим модел на Стоунхендж

- Г-н Смоленов, наскоро излезе от печат книгата, наречена „Архео-логика“. В нея Вие и Вашият екип от съмишленици излагате доста смели тези за миналото на Варна. С какво са свързани те?

- Този наш труд е посветен на цивилизацията Варна, за която ние доказваме, че е първата истинска цивилизация в Европа, а може би и в света. Започваме от факта, че най-древното злато в света, и то художествено обработено, е открито във Варненския некропол. Има различни виждания за това какво представлява културата, която ни го е оставила. Но ние сме максималисти и не скромничим. Убедени сме, че българският народ заслужава повече самочувствие, заслужава да загърби чуждопоклонството и да повярва в себе си. Ние всъщност искаме да му подскажем, че именно тук е родината на първото системно научно познание. А обработеното злато носи и научна информация, съвършено съзнателно закодирана в художествените форми. Ние открихме закономерности, които са представени в тези артефакти. Открихме основите на първата математика.

- Разкрийте за читателите ни някои от тези закономерности, които сте открили.

- Върху различни артефакти са закодирани пропорции и числови съотношения, които ни говорят за това, че тази великолепна култура, датирана от средата на 5-ото хилядолетие пр.н.е. е познавала дори числото на Фибоначи – 1,618. Това е кодът за красивото и хармоничното. Той е мярата за пространство, време и хармония. Това число и поредицата от други, които се генерират, е в основата на хилядолетни търсения. Пропорцията, наречена златно сечение, е в основата и на египетската цивилизация и на представите ни за красивото много хилядолетия след това. Но ние се убедихме и можем да докажем, че за първи път в историята на цивилизациите тази прогресия, това златно сечение е закодирано върху артефактите от Варненския некропол. Не е само това число. Цивилизацията Варна е познавала дори числото „Пи“ – 40 века преди Питагор. С помощта на определени алгоритми можем да видим, че върху някои от златните артефакти може да бъде конструиран правоъгълният триъгълник на Питагор.

- Със сигурност ще има такива, които ще Ви обвинят в търсене на сензация. Какво ще кажете на тях?

- Няма за какво да се търси сензация. Варненци просто трябва да са горди, че живеят в най-древния град на Европа.

- Колко време отне проучването и кой Ви подтикна да тръгнете към него?

- Искам да благодаря за подтика да се занимавам с това нещо на баща ми, който издаде през средата на 70-те години на миналия век първия художествено-фотографски елитен албум за Варна, който представи града като културно средище. Той беше уверен, че не става дума просто за поредното археологическо откритие, направено през 1972 г. (бел. ред. - откриването на Варненския некропол). Винаги съм носил през научното си развитие информацията и интуицията за тези неща. Всъщност завърших логика в Московския държавен университет, след което специализирах евристика – науката за творческите открития, творческото мислене и организация на научни колективи, които са в състояние да осъществяват научноизследователски откривателски процес.

- Вие сте работили в екип. Представете и другите негови членове.

- Мисля, че съм организирал неголям по състав, но много мотивиран екип. В него влиза Христо Михайлов – един много изтъкнат български скулптор, по-познат в чужбина, където има над 70 изложби. Голям специалист по айкидо. Той е един от малкото, които могат да се нарекат възпитаници на храма на айкидо. Има титла шидоин 4-ти дан. А третият съавтор е само първи дан по айкидо, но пък е астрофизик. Говорим за синтез на различни гледни точки. В продължението на тази книга ще се позова на чудесните разработки, които се провеждат във Варненския технически университет, където инж. Йордан Бояджиев е подготвил дисертация с изключително приносни моменти. Става дума за доказателство, че първата технологична концепция, първата металургична технология се свърза с тази великолепна и останала извън досегашното полезрение на хората цивилизация.

- Разполагаме с информация, че двамата с инженера сте провели среща. Какво си казахте по време на нея?

- Първо съм много радостен, че и той, и аз намерихме не само общ език, но и общо ценностно отношение. И той, и аз сме правнуци на опълченци от Шипка. Идеята е, че новото опълчение сега трябва да вдигне националното самосъзнание и самочувствие на българина, който е смачкан от кризата, който е приучаван да хленчи и да се жалва, вместо да се бори за достойнството си.

- Нещо като научно опълчение, така ли?

- По-скоро културно-цивилизационно опълчение. Има нужда да укрепим с елитни хора, не елитарни като методи, а елитни като ценности този прекрасен народ, който носи в себе си гена на Прометей, на Орфей, великите учители на първата велика цивилизация. Говорейки за тях, искам да спомена едно име, което е от върховете на българския дух - Петър Дънов. Аз не принадлежа към Бялото братство, а съм висш офицер от Ордена на тамплиерите. Но мога да заявя, че приносът на Дънов в езотеричното познание и консолидирането на европейския дух е изключителен. Малко хора знаят, че Айнщайн го е смятал за свой духовен учител, малко хора знаят, че папа Йоан ХХІІІ го е нарекъл най-големия мъдрец на нашата епоха. Малко хора знаят също, че и Пако Рабан го смята за свой учител. България има велики умове. Нашата култура дава 3 последователни просвещения, които тръгват оттук. Но ние не уважаваме ролята на Учителя.

- Споменахте, че книгата ще има продължение. Кога ще е готово и какво ще бъде включено в него?

- Вторият том ще излезе, предполагам, до ноември. Този беше посветен на еврестичния подход към свещените символи и знания, а вторият ще бъде посветен на метрониката на пространство, време и хармония в артефактите на Варненския некропол. Метроника означава не само мерните единици, но и инструментариума. Моята основна теза е, че това, което откриваме в залите на Регионалния исторически музей във Варна, говори за това, че тази цивилизация ни е оставила ръкотворните следи на първото системно научно мислене.

- Проявяват ли интерес от чужбина към тези Ваши открития?

- Тезата ми беше защитена в Париж на световен форум на рицарите тамплиери. Ние имахме честта да се докоснем до знанията на този 900-годишен архив на ордена и всъщност те прекрасно потвърждават систематизираната наша гледна точка. Имаме покана за Брюксел и Стокхолм. До края на годината ще осъществим посещение и в Токио. Мога дори да кажа, че златните бичета, които са емблематични за енеолитното злато, от дълго време в Япония са обект на специално, много възхитено изследване. Ние доказваме, и то строго математически, астрономически и логически, че комплектът от двете златни фигури на бик представлява преносим модел на Стоунхендж. Когато са решавали земните си проблеми, нашите прапрадеди са гледали небето. Можем да докажем, че първите уреди за навигация принадлежат именно на цивилизацията от Варна. Те не са забелязани наред с много други артефакти, но т.нар. идоли, направени от кост, са всъщност първите уреди за навигация.

- Как ще докажете, че това е така?

- Получихме убедената и държавнически мъдра подкрепа на председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов. С него и знанието и подкрепата на Морска администрация сме планирали един експеримент. Ще влезем в открито море без каквито и да е уреди за навигация, освен копия на тези от музея, и ще излезем на определена точка, която предварително сме заявили, ръководейки се само от навигационните уреди на праисторическата цивилизация от Варна. Ще покажем, че тези хора са могли да пътешестват още преди 7000 години и по такъв начин техните свещени знания са се разпространили до наистина шокиращи далечни земи – Стоунхендж на запад, великите пирамиди на юг, шумерската цивилизация на изток, включително и ведическите знания в Индия. Ние можем да докажем, че тази велика цивилизация, която като че ли за миг припламва на фона на протяжната история и след това за дълго изчезва, всъщност е запалила огъня по прометеевски.

Из „Архео-логика“:

Най-вероятно именно тази цивилизация е открила значението на перпендикуляра, както и факта, че 4 прави ъгъла са равни на 360-те градуса на окръжността.

Матрицата на свещените знания може да се „сглоби“ от артефактите на културата Варна.

По външния периметър на Стоунхендж се намират 56 кръгли дупки, известни като „дупките на Орби“. Точно 56 са и „пъпките“ по контура на по-големия златен бик от Варненското съкровище.

Земемерството и астрономията са две от характерните сфери на най-древните култури, които са използвали наблюдението на небесните тела, за да решават земни проблеми.

Зората на световната наука започва от Европейския изток.

Може би чудовищно земетресение около 4450 г. пр.н.е. с епицентър край нос Калиакра е едно от бедствията, които са сполетели тази цивилизация.

Във втори том ще проследим и „миграцията“ на свещените символи и знания от Черноморието.



 

Американски океанолог: Цивилизация от Варна колонизирала Европа


 

Последната експедиция на кораба „Академик“ може да докаже сензационната теория


image

Народно Дело


2009-06-28 11:00:30

Черно море е било люлка на цивилизация, която е колонизирала през неолита европейската част на Средиземноморието и е навлязла в Атлантическия океан, оставяйки следи по западния бряг на Португалия. Инвазията е била извършена по море с кораби, които са пренасяли не само хора, но и домашни животни и растения и е последствие от Потопа в Черно море, който го превръща от сладководно езеро в басейн със солена вода. Това заяви в интервю пред „Народно дело“ световноизвестният океанолог Уилям Райън, един от авторите на хипотезата за Потопа в Черно море, настъпил около 8000 г. пр.н.е. Българският му колега проф. Петко Димитров уточни, че център на тази цивилизация се е намирал край бреговете на Варна, където са открити няколко потънали селища.

Изследването на неолитните находки, доказващи съществуването на колонизацията, вече е публикувано от португалски учен в издание на Академията на науките на САЩ. Според проф. Райън морските колонизатори са наследници на цивилизацията, обитавала нашите брегове преди Потопа, като това се доказва както от генетичните изследвания на костите от крави и овце, така и поразителната прилика между предметите, открити по Средиземноморието, с тези от Черно море. Сред предметите е и сензационната находка на екипа на Петко Димитров, позната като „Чинията на Ной“.

Преселението на мореплавателите следва само с пет века предполагаемата дата, в която солените води от Мраморно море са навлезли в Черно море, което до този момент е било може би най-големия сладководен басейн на Земята. „Ако обобщим есенцията на мита за Ной и Потопа, познат от Библията, ще открием, че той на практика преразказва историята на тази колонизация“, твърди проф. Уилям Райън. Световноизвестният учен приключи преди дни нови геологически изследвания на дъното на Черно море, които се очаква да потвърдят хипотезата му за Потопа. Изследователите с кораба „Академик“ проучваха устието на река Провадийска и Бургаския залив.

Проф. Уилям Райън: Домашни животни са обитавали Ноевия ковчег

Ако потърсим същността на мита за Ноевия ковчег, ще открием, че в него се говори за събитие, свързано с покачването на водите, в което хората успяват да оцелеят. Те го правят, като вземат със себе си животни, инструменти и семена от растения и ги натоварват на кораб. Кое е ценното на животните? Хората вземат двойки от тях, но това едва ли ще са жирафи и слонове, а по-скоро домашни животни – крави и овце, на чието опитомяване са посветили векове. Всъщност именно тези опитомени животни са били най-ценното за хората, защото без тях те не са могли да оцелеят. Историята на Ной е разказ за миграция, за преселение по море. След нея в Библията следва митът за Вавилонската кула и разделението на езиците. Изследванията на езиковедите сочат, че именно в района на Черно море е най-вероятната люлка на праезика, от който са произлезли индоевропейските езици. Дори проучванията на генетичните особености на европейците сочат, че те произхождат от Черноморския регион.


 




Гласувай:
6



1. iliada - наистина звучи сензационно!
14.07.2009 16:55
сега и ако се докаже !:)
цитирай
2. trakia - Черно море - люлка на цивилизацията и... варварството
15.07.2009 09:20
Здравейте,
Всичко описвано у нас за катаклизма в Черно море идва от откритията на американците и няколко книги издадени пак там по въпроса. Но аз открих и един български проект - www.thracianatlantis.com
Погледнете го. Има какво да се научи там.
цитирай
3. trakia - hmmm
15.07.2009 09:48
www.thracianatlantis.com
цитирай
4. trakia - едно професионално мнение
15.07.2009 16:34
Според ст.н.с. Ана Радунчева в енеолитния некропол край Варна са погребвани вождове и династии от обширния район (поне) на стара Тракия. Така че тези находки ще се окажат с много по-голямо значение от локалната "цивилизация край Варна"...
цитирай
5. kikowsky - Прекрасна статия.
21.02.2011 09:11
Още малко на запад да отправят търсенията си и ще уцелят десятката :)
цитирай
6. men - Ченгетата станаха големи разбирачи!
24.02.2011 17:16
Пълни глупости - казаха го истинските знаещи още преди 5 години.
Този повтаря като папагал казаните от други хора неща и няма нито за едно свое твърдение елементарно логично доказателство.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sensation
Категория: Технологии
Прочетен: 3507847
Постинги: 709
Коментари: 1447
Гласове: 26070
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930