Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2010 18:38 - Тайнствено общество се готви за масовия мор на човечеството
Автор: sensation Категория: Технологии   
Прочетен: 3725 Коментари: 2 Гласове:
14

Последна промяна: 19.01.2010 18:39


Тайнствено общество се готви за масовия мор на човечеството

 

 

image

Американският Стоунхендж

МИСТЕРИЯ! Гигантски гранитни плочи, по подобие на Стоунхендж, гласят, че след апокалипсиса човечеството не трябва да наброява повече от 500 000 000, което е 90% от световното население в момента. Към април 2009 г. сме 6,77 милиарда.

 

Става въпрос за наръчник за оцеляване, намиращ се в окръг Елбърт, щат Джорджия, който е предвиден за хората, останали живи след края на света. Неговият поръчител е неизвестен и до днес, както и истинските му подбуди да вложи толкова пари в странното наследство. Дълги години той е забравен, но с избухване на епидемията от свински грип и световната икономическа криза историци и археолози обърнаха отново поглед към него.

Върху гигантските му гранитни плочи са изрязани 10 заповеди на 8 езика: английски, руски, китайски, испански, арабски, иврит, хинди и суахили. Най-неясни като смисъл са надписите с египетски йероглифи, старогръцки, санскрит и вавилонско клиновидно писмо. Те са допълнени от обяснителната бележка: „Нека това бъде пътеводител за времената на разума„. Текстовете са адресирани до специална група хора, оцелели след апокалипсиса, които знаят кой е истинският автор на каменната „библия“.

Поддържайте човечеството под 500 000 000 в постоянно равновесие с природата!“ – гласи първата зловеща заповед. По смисъла й съвременното човечество трябва да се редуцира с 90%, което си е масов мор на хората по земята. Че предстои апокалипсис и земляните ще се самоунищожат, изследователи неведнъж са предупреждавали. Но изписването на това твърдение на гигантски плочи от тайнствено общество, влагането на такава огромна сума пари и прецизната изработка, е повече от стряскащо.

image

Десетте заповеди са написани на осем различни езика

Размножавайте се разумно – подобрявайки здравословното си състояние и (генетичното) разнообразие.“ Третата и четвъртата изискват формиране на единно световно правителство: „Обединете човечеството с нов Жив език. Управлявайте със състрадание, вяра, традиция и умереност“. Останалите са по-конкретни и по-лесно осъществими: „Защитавайте хората и нациите със справедливи Закони и честни съдилища. Позволете на всички нации да имат вътрешна автономност и да решават проблемите си е световен съд. Избягвайте дребнавите закони и отстранявайте некадърните управници. Изравнете личните права със социалните задължения. Оценете истината, красотата, любовта, търсейки хармония в безкрайното. Не се превръщайте в рака на земята – оставете място и за природата!“.

Без съмнение пътеводителят е предназначен да ориентира някого след предстоящ глобален катаклизъм. Целта му е ясна – запазване на цивилизацията, но по определена схема – с ясни стъпки, които да се следват, и с ограничен брой участници. Кой е изработил грандиозния проект и го е финансирал, не е ясно и досега.

Единственият човек, пазещ тайната, е 78-годишният банкер Уаят Мартин. Мартин продължава да мълчи, настоявайки, че е дал дума пред създателите и няма как да я престъпи. Фактите са твърде малко. В един юнски следобед на 1979 г. елегантно облечен мъж с посребрена коса влиза в офиса на компанията „Елбъртън гранит финишинг“ и се представя за Робърт Крисчън. Обяснява, че е представител на „малка група лоялни американци“, които искали да построят изключително важен монумент.

Крисчън е избрал Елбъртън, тъй като градът е „столица“ на най-качествения гранит в света. Джо Финдлей, собственик на компанията, се съгласява охотно, чувайки предложената сума. Плаши го само реализацията. Непознатият иска плочи, по-големи от всичко изработвано досега, изрязани по определен начин, гравирани на 11 езика и свързани в свирепо точна композиция, представляваща едновременно астрономически инструмент и наръчник по оцеляване!

„За какво ви е всичко това?“ – попитал Финдлей мъжа в сребрист костюм. Крисчън му отговорил, че структурата ще служи за компас, календар и часовник. „Ще изпишем указания на различни езици, – допълнил той. – Ще го строим така, че да издържи всякакви катастрофи и бедствия и шепата хора, които оживеят след тях, да ги разчетат и разберат. Те ще бъдат родоначалниците на една по-добра цивилизация от сегашната, която скоро ще се самоунищожи!“.

Петте масивни плочи от полиран гранит са наистина трудноуншцожими. Основите им са дълбоко в емята. Една е център, останалите я заобикалят. Високи са 6,10 метра и тежат поотделно над 20 тона. В централната, на внимателно определено място, е издълбан процеп, през който наблюдателят, застанал на юг, вижда винаги Полярната звезда. Тази каменна „страница“ е посветена на слънцестоенето и равноденствията. През отвор във връхната пета плоча слънчев лъч прониква всеки ден точно по обяд, показвайки кой ден е от годината.

 



Тагове:   мистерии,


Гласувай:
14



1. negativna - това
19.01.2010 19:45
Това е за раздел псевдонаука.
цитирай
2. gothic - Хм, фамилията на този Робърт говори ...
05.02.2010 08:17
Хм, фамилията на този Робърт говори твърде много ;)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sensation
Категория: Технологии
Прочетен: 3509184
Постинги: 709
Коментари: 1447
Гласове: 26083
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930