Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2009 08:09 - Математици изчислиха:
Автор: sensation Категория: Забавление   
Прочетен: 1408 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 12.09.2009 13:30


Математици изчислиха: Искайте пари само в сряда Съботите са най-подходящият ден за зачеване
Ако ще правите бебе, гледайте да е в събота. Защото във вторник няма много секс. Най-щастливи сме в неделя, а най-ужасно се чувстваме в сряда, изчислиха математици от Университета във Върмонт, анализирали 2,4 млн. блога и съобщения в интернет. За да установят кой ден от седмицата ни е най-любим, те измерили честотата на положителните и отрицателните думи в тях, разказва в. "Дейли телеграф".

    Колкото и да е странно, понеделниците, които уж мнозина чакат с тежко сърце като първия работен ден след уикенда, се оказват най-предпочитани след неделята, тъй като все още носим заряда от нея. За какво са и за какво не са подходящи дните, според изследователите:

Понеделниците
са добър ден за инвестиции, но и за... умиране. На този ден, както и в петък е по-лесно да се предвидят ценовите скокове на борсата. В същото време обаче в понеделник умират с една пета повече хора. Това е и най-любимият ден на инфарктите.

Вторниците
са подходящи за ъпдейтване на личните блогове и профили в социалните мрежи, но много постни откъм секс. Най-много посещения онлайн изследователите отчели именно на този ден.

Срядата
е денят, в който е препоръчително да намекнете за повишение на заплатата. Това обаче е кутсузлийски ден за шофьорите. В анкета сред 1500 директори в компании повечето от тях признават, че в сряда са най-благоразположени и отзивчиви към проблемите на подчинените си. В понеделник те били твърде заети със задачите за предстоящата седмица, а от четвъртък нататък мисълта им вече била заета с планове за уикенда. Повечето катастрофи обаче се случват в сряда според компанията за контрол на трафика "Вело", която анализирала 55 хил. застрахователни иска.

Четвъртъците
са подходящи за отказване на цигарите, защото волята ни е достатъчно силна тогава, за да издържим без фасове чак до уикенда.

Петъците
Тогава обикновено се съобщава на някого, че от следващия понеделник не е на работа. На този ден стават земетресения. Според бизнес консултанти в понеделник е твърде неподходящо да се съобщи лошата новина, но в петък човек по-малко се засяга и е по-склонен да приеме, че е време да си търси нова работа. Половината от земетресенията в историята са петъчни, включително това в Гуджарат, Индия, убило 30 хил. души, както и в Бам, Иран, през 2003 г., когато загинаха 40 хил. души.

Съботите
са тъкмо ден за зачеване на бъдещо поколение... но и ден за напиване. Родените в събота например имат много добър шанс да станат министър-председатели. Затова пък броят на хората, приемани в болница с алкохолно натравяне, нараства с 2/3 в първия ден от уикенда.

Неделите
са много подходящи за общуване с приятели, но са пълен провал в кухнята. 1/3 повече хора отварят електронната си поща в последния ден от седмицата в сравнение със заетите работни дни. За един от пет души неделното готвене е стресиращо колкото ходенето на зъболекар. Един от десет души предпочитат просто да хрупат чипс пред телевизора.
Страницата подготви Румяна КОЧАНОВА


Тагове:   математици,


Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sensation
Категория: Технологии
Прочетен: 3504568
Постинги: 709
Коментари: 1447
Гласове: 26060
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930