Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2008 15:50 - Стоян от Music Idol: На половината айдъли телефоните им звънят с „Кен Лий“!
Автор: sensation Категория: Технологии   
Прочетен: 1529 Коментари: 0 Гласове:
0



Стоян от Music Idol: На половината айдъли телефоните им звънят с „Кен Лий“!
2008-04-24 17:58:00

image
От Динка Желязкова
dinka@mp3.bg


Макар да не е стигнал до финала на Music Idol, за Стоян Петров Цонев, както е пълното му име,  това предаване му е донесло много. Поне така твърди той самия и ние не можем да не му вярваме, защото е изключително искрен и позитивен човек.

На всичкото отгоре е точен до секундата и е толкова сладкодумен, че дори след официалната ни среща се поразходихме заедно.

Това, което ще прочетеш по-долу е само малка част от нещата, които научихме за него по-рано днес, а те са повече от интересни.

Увери се сам: 

Нека да започнем с въпроса коя задача в Music Idol ти допадна най-много?

По принцип всички бяха интересни, но според мен аз не изпях тази песен, която би ме показала на хората така, както най-добре бих се представил. Не ми дадоха такава задача. 
Притеснява ме това, че хората най-вероятно ще ме запомнят с изпълнението на песента на Сашо Роман...

Защо смяташ така?

От всякъде чувам коментари за това. Не ме е срам от това, но все пак не мисля, че хората трябва да ме запомнят така.  Между другото, като стана дума за това си мисля, че да пееш на български е изключително трудно. Нещо повече – това е критерий. Защото всеки може да пее на английски и да звучи добре. Но най-големия майсторлък в пеенето в България е пеенето на нашия език.

Все пак кажи коя песен би ти подхождала най-много и която би те представила най-добре.

Това е песента, която сгреших, уви. Patience на Take That. Много я харесвам, тя е уникална, но я обърках, защото мисля, че преекспонирах емоциите си.

Ти май беше доста напрегнат в този период заради забележките, които предния път ти бяха направили...

Не! Критиката за мен винаги е била градивна и аз никога не съм се сърдил заради това. Може би подсъзнателно ми е повлияло по някакъв начин.  Все пак аз бях най-критикувания певец в Music Idol, може би защото съм най-голям от всички...

Е, мисля, че „най-големия“ изяде повече критики...

Ха ха ха – аз съм най-големия. Все пак съм на 29. А Иван... Той е на друга планета.

Хм... Я кажи коя ти беше най-трудната задача тогава. Нали не е песента на Сашо Роман?

Не! Не беше тя въпреки, че всички очакваха там да се проваля. Реално нямаше трудна задача за мен. Единствения проблем беше, че от натоварване не можех да си запомням текстовете. Просто не можех да се концентрирам достатъчно за да ги запомня.  Това реално беше най-трудното за мен.

От вън изглежда, че имате достатъчно време за да си подготвите песните, но дали наистина е така?

Не! Няма никакво време. Изобщо не е достатъчно. За да може една песен да стане добре – тя се пее многократно. А ние реално имахме максимум по 5 репетиции на песен. Максимум. Даже в повечето случаи ги пеехме по 3-4 пъти.

Кой според теб си струва да стане Музикален идол на България за 2008 година?

Всеки говори, че може би ще е мъж, но аз съм почти убеден, че ще е жена. Не ми се иска да посочвам имена.

За да не обидиш някого?

Да. Най-вече заради това. Но не мога да не кажа, че жените тази година са доста по-силни от мъжете.  Има 3-4 много силни певици.

Само пеенето достатъчно ли е за да станеш Музикален идол?

Разбира се, че не е достатъчно. За да бъдеш звезда, независимо дали в Music Idol или не – ти трябва да си бляскав. Трябва да изглеждаш добре, да имаш добър репертоар и силен характер. Трябва да си харизматичен и в същото време да си уверен, да знаеш какво правиш.

Хайде сега да си поговорим малко за казарма. Бил си готвач там. Кажи колко бяха големи плъховете в кухнята...

Истината е, че аз бях много кратко време в кухнята, а и беше преди 10 години и не си спомням особено много от този период, но  казармата ме научи на много неща.

Например? Да тичаш с противогаз на главата?

Не! Аз не съм имал точно такава служба. Основно бях певец в казармата. В кухнята бях, докато бях в учебния център.  Но там се научих да готвя добре супа.  Все пак поделението беше голямо и се готвеше в огромни количества. Всъщност ти ме накара да се замисля. Единственото нещо, което ще помня от казармата е, че там се запознах с много музиканти. Точно там си дадох сметка, че това което искам е да пея. Вече ходех на уроци по пеене. От 16-годишен ходех на уроци, на 18 влязох в казармата и на 19 излязох от там.

И все пак нямам някакъв ярък спомен от тогава, който след време да разказва на децата си, например. Защото – знаеш... Всеки мъж обича да говори за казармата, но за мен този период беше такъв, който знаех, че ще трябва да премина през него и го направих.

И дори не си се опитвал да се измъкнеш от наборната служба?

Не!  Бях се психирал в началото, защото самата мисъл за казарма е малко страшна, но в крайна сметка имах много лека казарма и нямаше нещо,  което сега да помня ярко. Нямал съм проблеми със старите войници. Никога не съм давал караул и съм стрелял само веднъж с автомат! Иначе – има пет човека, които помня от казармата и ги чувствам като най-близки.

Т.е. Казармата ти е минала „с песен“. В тази връзка кое беше по трудно тя или Music Idol?

 Music Idol беше труден от тази гледна точка... Да не ми омръзне. Аз съм зодия скорпион и по някога нещата ми стават еднообразни. И сега като се замисля аз съм щастлив, че излязох от Music Idol точно преди да настъпи този период.  Това го казвам съвсем откровено.

Ти имаш профил при нас, но фамилията ти в mp3.bg е една, а от Music Idol те познаваме с друга. От къде идва това разминаване?

Пълното ми име е Стоян Петров Цонев. Няколко пъти се притесних от това, че когато пея в предаването ме изписват като Стоян Петров, а когато се гласуваше за мен – Стоян Цонев.
Това малко обърка хората, но лично на мен  Стоян Петров ми е по-приятно и ми се иска да ме запомнят като 100ян 5ров (100ian 5rov). 

(смее се)

Какво следва след Music Idol? Вече имаш няколко песни при нас, едната е с видеоклип...

Най-общо казано, следва продължение. Продължение на песента с клипа (Знаеш-Знам, бел. авт.) Вече дори имам готова песен и ще е в подобна стилистика на „Знаеш-Знам“. Отново ще има доста китарки, но ще е малко по-бърза и малко по-агресивна, а ритъма – по R&B.

Видеото също ще е доста интересно. То ще е черно бяло и ще е с една изключително красива жена. Няма да й кажа името, но ще издам, че е доста известна манекенка.
Всичко е въпрос на организация, но най-вероятно до няколко дни ще започнем снимките.

Новата песен ще е на български?

Да! Аз съм българин и предпочитам да пея на български. Вече казах, че всеки може да пее на английски. И все пак, тя е с леко „хамериканско“ звучене.

(смее се)



image
Кой ти стана най-близък в Music Idol?

Ами повечето. Много близък станах с Тома и Ясен. С Нора, Шанел, с Мария също сме много близки.

Какво мислиш за най-малката участничка тази година – Шанел?

Тя е най-малката и най-палавата.

Това май е напълно достатъчно. А кой остави у теб най-лошо впечатление?

Ами най-вече тези, за които Music Idol беше болна амбиция. Люси се опита да каже и за мен някакви подобни неща, но това не е вярно. За мен  Music Idol по-скоро беше опит, който най-вероятно ще стане етикет за мен, но след време ще се опитам да не съм просто „Стоян от Music Idol“, въпреки, че предаването ми помогна страшно много.

Точно това щях да те попитам. Все пак ти пееше и преди Music Idol.
 
Честно да ти кажа, аз се явих много случайно и още тогава си казах, че ако мина първия кръг ще ми е напълно достатъчно. И със всеки следващ кръг си казвах същото. Тази година определено бях много по-подготвен от миналата година.

Кой от менторите беше с най-труден характер за съвместна работа?


Бях много сдържан пред Преслава, но тя се оказа изключително готин човек. Много приятно ме изненада. С почти всички останали по някакви причини съм се засичал и може да се каже, че ги познавах малко или много. Но Преслава се оказа прекрасен човек и пее безкрайно добре.

Тя не се ли разсърди на Фънки?

Не мисля. Все пак това е шоу, в което негативите остават само и единствено в залата. Извън нея такива неща няма. Извън сцената хората са съвсем различни. Дори и журито.

Я кажи за Фънки. Наистина ли е такова „чудовище“, каквото го изкара Music Idol?

Не! Вярно, че се страхувах най-много от него, но той беше първият, който ме подкрепи. Първите сериозни похвали бяха от него. И това ми даде най-голямо самочувствие.

А кой беше най-лошия и най-строгия в журито?


Няма лоши. Те са изключителни професионалисти. Всеки по свой начин. И критиката, която са ми давали бе много полезна за мен.

Искаш да кажеш, че не си тръгваш с лоши чувства от Music Idol?

Не! Напротив! Ще го помня като един щастлив момент от живота ми.

Хм... Да те попитам за любимеца на народа, Иван. Кажи няколко думи и за него.


Той ми беше адски симпатичен в началото на кастингите. Но в негово лице в началото виждах сериозен конкурент. В последствие надделяха някои черти от неговия характер, които според мен му изиграха лоша шега. Всъщност той се самоизгони, защото подцени някои неща. И за съжаление не показа достатъчно пеене.   

А какво мислиш за интернет звездите на  Music Idol тази година? Предимно за Валентина Хасан и за Майкъл Джексън на кроасаните...

За Трифон ми стана много тъжно, защото хората се смееха, а аз не знаех какво се случва. Т.е. не го бях виждал преди това, по време на кастингите и ми стана много тъжно, защото ми се стори че едва ли не го изкараха на сила на сцената. А Валентина Хасан безспорно ще се запомни като медийната звезда тази година и като най-големия бъзик в Music idol.
 
Докато беше вътре в шоуто говорихте ли си за Валентина? Според мен няма как да не е ставало дума за нея...

Ние дори се запознахме с нея и ми се стори сладурана. Иначе... Какво да говорим... На половината айдъли телефоните им звънят с „Кен Лий“.  Иначе по време на кастингите нямаше как да ги гледам, защото участвах в тях, но когато я чух за пръв път паднах от смях. Един приятел ми я прати по скайп и ми стана наистина много смешно.

Не зная дали си наясно, но в момента има цял набор от стоки с надпис „Кен Лий“...

Ами ето! Щом има такива неща, значи хората наистина я харесват! Реално, всяка година ще има по един подобен хит, но Валя трудно ще бъде надмината за сега...

Реално наистина е така. "Шестте кокошки" миналата година си бяха тук на локално ниво, но тази година нещата стигнаха чак до Mariah Carey. Мислиш ли, че има шанс да ги видим двете в дует?

Искрено се надявам. Ще ми бъде интересно. Пожелавам успех на Валентина, защото би било наистина готино, ако се случи нещо подобно. 

Понеже знаем, че се учиш на един приятен занаят. Кажи какво да променя в прическата си.

Ами... Много е светло. Ако направиш русото малко по-тъмно според мен ще ти стои по-добре.

http://www.mp3.bg/news/2289.html


Тагове:   Music,   стоян,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sensation
Категория: Технологии
Прочетен: 3491618
Постинги: 708
Коментари: 1446
Гласове: 25965
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031