Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2008 09:45 - Какво знаеш за своето сърце ?
Автор: sensation Категория: Технологии   
Прочетен: 1346 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.06.2008 14:28


Какво знаеш за своето сърце ?
Как работи сърцето ти? Вие почти не го чувствате, но то го има и изправно работи, за да живеете. Потърсете във вътрешността на гръдния кош, и ще видите как то работи, операцията няма да да има а гледайте флаш-филм.

image




10 удивителни факти за сърцето

Сърдечните проблеми вълнуват човечеството от незапомнени времена: Колко сонети, романи, стихове и песни са посветени на любовта! По-долу са представени 10 удивителни факти за най-важният орган на човешкото тяло. 
И така, обратно отчитане:
10. Сърцето и секса

Съвместимо ли е приятното с  полезното? Вашето сърце ще ви каже благодаря. Както знаете, секса изгаря 200 калории, което е еквивалентно на 15 - минути бягане. Скорошни проучвания показват, че любовта не е само удобство за насърчаване на загуба на тегло, но също така и значително намаляване на риска от сърдечно заболяване.
9. Женските сърца

Жените често удържат връх, и разбиват мъжките сърца, но когато става въпрос за болест на сърцето, победа, достатъчно странно, побеждават мъже. За десетилетия болесттите на сърцето, бяха разглеждани като привилегия на мъжете. Но тези твърдения са далеч от истината. Така например, в Америка от сърдечни заболявания всяка година умират 500 000 жени и само 50 000 мъже.
8. Kak да "залепим" разбитото сърце

Сърцето, разбито от любов, понякога боли толкова много и силно, че бихме искали да имаме ново сърце на мястото на старото, или да изпием хапче, което да го "слепи" обратно. Не е ли странно, и двата варианта скоро ще се превърнат в реалност. Учените провеждат изследвания на организма зеленикав тритон? за създаване на нова клетъчна терапия за хора с физически увреждания на сърцето. Работата е в това, че организмът тритон някак се превръща в сърдечни стволови клетки и възстановява сърдечния мускул. Други учени са се фокусирали върху въпроса за създаването на сърдечния мускул от ембрионални стволови клетки в лабораторни условия.
7. Oт сърцето на сърцето

Кучето, махащо с опашката, котка, триещите се на краката ви ... вие никога не сте мислили, дали Вашия домашен любимец общува с вас? Скорошни проучвания показаха, че могат да изразяват емоции не само познати ни домашни любимци: кучета, котки, хамстери, но и ...  коня. Учените откриха, че сърцето на коня е вид детектор на човешките емоции. Той буквално отразява емоциите, които имат хората, живеещи  с него в пряк контакт. Учените дори твърдят, че един ден това свойство което имат конете може да бъде използвано за измерване на нивата на стрес в човешкото тяло.
6. Голямо сърце

На някои хора сърцето наистина е по-голямо от останалите. И това не говори за обхвата на душите им. Увеличения размер на сърцето - това е сигнал за възможни проблеми в областта по кардиология. Най-често болестта, наречена кардиомиопатия - е увеличение на сърдечните камери.
5. Смейте се за здраве.

Смеха от цяло сърце (дори когато поток от сълзи тече от очите) стопля не само душата. Проучвания показват, че смехът помага да отпуснете вътрешните стени на съдове на сърцето, което от своя страна, увеличава скоростта на потока на кръв. Вътрешните стени, повредените съдове може да доведе до намаляване на кръвното поток и развитието на болест на сърцето. Там със сигурност няма да ни е до никакъв смях ... Или - обратното?
4. Тост за сърцето 

Чаша червено вино, подобрява работата на сърцето. Скорошни проучвания показват, че бялото вино също е полезно. Учените са убедени, че не носи полза гроздовия сок, а антиоксидантите в гроздова кожата. Но последните изследвания в тази област са доказали, че плода и на червеното и бялото грозде, съдържа кардиозащитни компоненти. И така, какво вино да изберете? Червено или бяло? Следвайте призива на сърцето.
3. Мощна помпа

Точно сега сърцето ти  изтласква кръв към всяка клетка на вашето тяло. За ден то се задължава да извърши 100 000 удара да изтласка  5 литра на обогатена на кислород кръв по кръвоносната система с дължина 60 000 мили.
2. Разбито сърце

"Разбито сърце" - е не само красива метафора. Раздялата с обичани и любими, смърт на роднина може буквално да "разбие сърцето" - увеличаване на риска от сърдечен пристъп.

1. Символ на любовта

Мускула, озаглавен "сърце" се е превърнала в световен символ на любовта. Гърците смятат, че сърцето - контейнер на духа, китайците вярват, че то - е концентрацията на щастието, а  Египтяните вярват, че емоции и разум се раждат в сърцето.
Източник:djv.ru
Превод любителски: Илка Искрова


Тагове:   сърце,   Какво,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sensation
Категория: Технологии
Прочетен: 3507568
Постинги: 709
Коментари: 1447
Гласове: 26069
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930