Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2008 06:59 - Щангата пак ни падна на главата! Хванатите с допинг в Пекин горят за четири години - АУТ ОТ ИГРИТЕ В ЛОНДОН
Автор: sensation Категория: Технологии   
Прочетен: 2863 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.06.2008 07:11


Щангата пак ни падна на главата! 27 юни 2008, 09:06 Юри Стефанов       image Старшията също зобеше своите кралимарковци, но знаеше как... Снимка: Иван Григоров "Анабол, анабол, ти ме правиш като вол". Това е рефренът, който се повтаря в родните щанги. Нашите пак изгърмяха, този път още преди да са литнали за олимпиадата в Пекин, тъй като 11 от тях са дали положителни допинг проби. Президентът на централата Антон Коджабашев е подготвил специална декларация за оттеглянето ни от игрите. В тази връзка агенция "БЛИЦ" припомня: 

Цял свят се ококорва през 2003-та, щом световните агенции гракват, че Гълъбин Боевски, Златан Ванев и Георги Марков са с еднакви проби. Гълъбин отлита от спорта завинаги, понеже му е второ наказание. Златан и Георги получават жълт картон и няма да вдигат 2 години. Сгащят ли ги отново, ще гледат подиума през крив макарон.

Кой ми пика в пробата?

Двама души не могат да имат една и съща урина. Камо ли трима. То е е все едно да бъдат с еднакви отпечатъци. Абсурд.
На практика международните допингченгета ни обвиняват, че някой господин "Х" е пикал в шишенцата на тримата ни шампиони, за да прикрие зобенето им. Това е по-опасно от положителната проба. Означава фалшификация, измама и подкуп на длъжностно лице.
По света наказаните млъкват. А ние отваряме уста като хипопотами. Антон Коджабашев налита да бие шефа на щангите Аян. Лучано се заканва да съди световната федерация. Треньорът на националния Пламен Аспарухов се кълне в децата си, че сме чисти.
Ресорните журналисти пищят, че ръководството на международните тежести е пета колона на конкуренцията. Да е за сефте, да хване дикиш. Ама тая песен вече сме я слушали. 

Автоголът в Атина

През 2006-а родното вдигане на тежести тръгва към самозакриване с ново безумие. Поредният допинг-скандал гръмва в най-неподходящия миг. Алан Цагаев е сгащен със забранен зоб, баш когато цял свят ни гледа под лупа и Томаш Аян и МОК се чудят как да ни изритат. На 14 юли междунаридните допинг-ченгета вземат проба в Албена. На 6 август българската федерация получава факс, че имаме състезател, уличен с анаболен стероид. Това е Алан Цагаев.
Шефовете на щангите скриват компромата и отиват на олимпиадата, ни лук яли, ни лук мирисали. По регламент отборът на България трябва да бъде изхвърлен за четвърти допингиран състезател. Обаче ни държат в шах и ни пускат да вдигаме в Атина.
Пламен Аспарухов излиза с номера, че Цагаев получава бъбречна криза и през август постъпва на два пъти в бургаската болница. От силните медикаменти дал положителна допингпроба. Настоява да се изследват препаратите, за да се докаже това.
Обаче всичко е съшито с бели конци. Пробата е взета от Алан през юли. Какво общо имат с нея лекарствата, пити месец след нея? Оправданията на Аспарухов са смешни.
Президентът на щангите пък разправя, че във факса само се намеква за нещо нередно. Затова не го разгласява.
Но хората, чели документа твърдят, че там пише черно на бяло с какъв допинг е хванат чеченецът. Коджабашев скрива факса дори от Лучано. 

image
И го насажда на пачи яйца.
Спортният министър тръби пред цял свят, че на тези игри за сефте сме кристално чисти и затова отстъпваме позициите си. И става неволен лъжец. Плъзва и слух, че и Пламен Желязков е хванат с допинг. Коджабаша яростно отрича.

Монреалският катетър

Връх на гнусотията е олимпиадата в Монреал. Месец преди нея от ГДР ни предупреждават, че ще има жестоки допинг-проверки. А нашите са зобени като коне. Те спират хапчетата, но постиженията им спадат яко. Тогава Абаджията надминава д-р Менгеле. Той използва за опитна мишка най-големият ни щангист - Валентин Христов. Допингира перничанина с анаболна доза, надвишаваща 100 пъти медицинската! В почивката между двете движения, лекарят на отбора да му инжектира с катетър урината на помощник-треньора Слави Канелов. Вальо се чувства като изнасилен. Той печели повдигането с пикочен мехур, надут до пръсване. После дава чиста проба с чуждата урина. Обаче българин го изпява на ръководството на световните щанги, за да си разчисти сметките с Абаджията. Месец и нещо след игрите, Христов връща олимпийския златен медал. За шампион е обявен руснака Зайцев.
Дисквалифициран е и знаменитият Благой Благоев. На него му отнематт сребърния медал. За капак се оказва, че и без анаболи, Христов е ставал първи! В началото той отрича всичко. Но после разказва отвратителната манипулация в книгата си и пред ШОК.

И в Сеул ни сгепват

За южнокорейската столица Абаджиев тръгва с огромна кошница: титлите във всички категории! Отива като аслан, а се връща насран. Този път ни хващат с диуретици. Отнети са златните медали на Митко Гръблев и Ангел Бончев. Отборът ни е спрян от участие. Шефовете на българския спорт се изпокриват като мишки и отбягват Старшията като прокажен. Но той пак минава метър. Председателят на БСФС Трендафил Мартински се измъква йезуитски, че не могат да открият конкретния виновник. Нашите медии се манипулират , че някой подменя пробите ни. Но пред света тази версия не се пуска. Нов шамар българския спорт получава в Сеул. Там допингченгетата сгащват олипийските шампиони Изабела Рифатова и Иван Иванов в комплект с медалиста Севдалин Минчев. Скандалът е страхотен. Този път виновните излизат с номера, че в някакво лекарство за мозъчна дейност, конто вземат щангистите, имало допинг. Федерацията по щанги започна да съди производителят "Соффарма", Делото се точи като свинска черва. Но е спечелено време. Оттегляйки се, бившият шеф на допингконтрола признава, че ороцетамът, не съдържа фуросемид. Като началник твърди обратното.

Има и смъртни случаи

Те грижливо се прикриват. Мистериозно загива титуловният щангист Белослав Манолов, върнат с хепатит да блъска в залата. Друг шампион Михаил Петров не се събужда от упойка по време на операция и си отива млад и зелен. Той не съобразява да предупреди анестезиолога колко препарати в какви количества е вземал.
При тях отива и варненският щангист Пейчо Пейчев. Нетодавна вън фитнесклуб в Благоевград умря поредния тежкоатлет.
На първенство в Москва Неделчо Колев колабира. Руските лекари го спасяват в последния момент. След като нашите насила признават какви количества стимуланти са му давали.
Братушките са шашнати. До инцидента те мислят, че Абаджиев е открил нов допинг. Не допускат, че просто раздава слонски дози анабол. Много от щангистите имат тикове от препаратите. Черните им дробове са като на хронични алкохолици. Някои са ипотенти, други
се напикават нощем. Но това се крие в името на рекорда.
Българите, които вдигат за други държави също се дънят. Често чужденците си купуват шампион, а получават допнгскандал.
Още по-трагично е положението при културистите. Там смъртните случаи и осакатяванията са много повече. Ала никой не ги разследва, понеже жертвите не са организирани спортисти.
Спортистите, които употребяват стимуланти, често създават наркотична зависимост към тях. Някои се пристрастяват и към дрогата. Като бившият сприньор Николай Антонов, който си прерязва вените миналата седмица и е спасен по чудо. Грандиозен скандал:
11 български щангисти с допинг, пропускат Олимпиадата
Диан Нейков

27 Юни 2008
 

 

 

Българският национален отбор по вдигане на тежести ще се откаже от участие в започващата след месец Олимпиада, тъй като 11 от родните тежкоатлети са дали положителна допинг проба. Президентът на федерацията Антон Коджабашев потвърди горчивата новина и заяви, че е подготвил специална декларация за оттеглянето на българските национални отбори от Олимпийските игри.

"Тези дни получихме писмо от ВАДА (Международна антидопингова организация), че 11 наши щангисти са заловени с допинг. Това са състезатели, които се готвеха за игрите в Пекин”, заяви Коджабашев.

Става въпрос за 8 състезатели при мъжете и 3 при жените: Ивайло Филев, Демир Демирев, Мехмед Фикретов, Иван Стоицов, Георги Марков, Иван Марков, Алан Цагаев и Величко Чолаков, Милка Манева, Донка Минчева и Гергана Кирилова.

Допинг тестовете са проведени на 8 и 9 юни и са установили наличието на метадианон (анаболен стероид). Това е стимулант от т.нар. група на бианаболите, вещества, които в професионалния спорт не се използват повече от 20 г.

Откритото вещество се установява минимум шест месеца след употреба, като това изключва възможността да бъде използвано 50-60 дни преди Олимпиадата.

"Хващат ни с препарат, който е абсурден. Следи от този препарат се откриват 6 месеца след първоначалната му употреба. Никой в света не го използва", заяви главният секретар на централата Тенчо Тенев. Той добави,че има няколко версии за случая. Основната е, че този препарат е попаднал в организма на състезателите като част от хранителна добавка. "Нямаме пари да изследваме всяка храна, която даваме", оплака се Тенев.

Той недоумява, че издънката става факт при последната проверка на състезателите преди игрите в Пекин. "До този момент състезателите ни са проверяване няколко пъти и всичко бе чисто. Сега изведнъж се появява този допинг. Ще изследваме последните храни, за да се разбере поне от къде идва всичко", обяви още той като по този начин не изключи версията саботаж.

От българската централа ще изпратят свои представител в допинг лабораторията в Кьолн при отварянето на "Б"-пробите, но е малко вероятно те да са различни от "А"-пробите. Ако все пак има разлика между двете се прави трета.

Заради скандала оперативното бюро на Българския олимпийски комитет се събира спешно в понеделник. На срещата ще бъде поканен и Камен Плочев, председател на Националната комисия за допингконтрол. Ще се дискутирана и подготовката на делегацията ни за олимпийските игри в Пекин.

Българската следа при допинга в щангите е пословична, въпреки че в този спорт използването на забранени стимуланти е нещо съвсем нормално. Дори и голяма част от любителите във фитнес залите се "зобят".

Последният подобен скандал се развихри през 2003 г. Тогава президентът на Международната федерация по вдигане на тежести (МФВТ) Тамаш Аян спря от участие в световното първенство във Ванкувър най-добрите български щангисти - Гълъбин Боевски (кат. до 77 кг), Георги Марков (кат. до 77 кг) и Златан Ванев (кат. до 85 кг).

Наскоро подобна участ сполетя и единадесет гръцки тежкоатлети от националния отбор. В техния случай се оказа обаче, че причина за положителните проби е хранителна добавка, която е произведена в Китай,а фармацевтична компания признаха, че са допуснали грешка и хранителната добавка е била замърсена.

image

Антоанета Бонева ще гледа Олимпиадата по телевизията, след като бе хваната с допинг

ДОПИНГ

Антоанета Бонева аут от Олимпиадата 24 юни 2008 | 17:49
От: SportLine.bg
София. Националката ни по спортна стрелба Антоанета Бонева даде положителен тест и отпада от олимпиадата в Пекин. Според информация в официалния сайт на Българския олимпийски комитет, Бонева е била проверена през май на състезание в Италия и именно в Италианската допинглаборатория са направени тестовете.
Анализът на "А" пробата е показал наличието на кокаин, очакват се резултатите и от Б-пробата.
Антоанета Бонева има квота на 25 метра пистолет. Хубавото е, че визата не е поименна и вероятно на нейно място ще може да участва друг наш стрелец.

Утре предстои заседание на Изпълкома на БОК, на който ще се обсъжда делегацията ни за олимпийските игри в Пекин.

image

Радослав Константинов ще остане със спомена от участието на Олимпиадата в Атина

Зоб И колоездачът Радослав Константинов с допинг - пропуска Олимпиадата 24 юни 2008 | 18:01
От: SportLine.bg
София. Страната ни е на път да остане без представители в олимпийския турнир по колоездене, след като Радослав Константинов отнесе наказание за 2 години за употреба на допинг. Състезателят на френския клуб "Мартиг" имаше поименна квота за Игрите, която обаче България ще загуби заради наказанието. Константинов бе единственият ни участник в колоезденето на олимпийските игри в Атина през 2004.
След края на световното първенство миналата година допингченгетата са тествали нашият колоездач и са открили завишени нива на тестостерон - 45.2. На 19 април Радослав Константинов не се е явил за даване на втора проба и автоматично получи наказание от 2 години, което включва още отнемане на всички спечелени точки и класирания и отнемане на олимпийската квота.

Президентът на Българския колоездачен съюз Венелин Хубенов заяви, че в родната централа не са знаели изобщо за взетата проба от Константинов и обеща, че колоездачът ще отнесе и парична глоба от нашата федерация.

Хванатите с допинг в Пекин горят за четири години дата : 6 юни 2008 г. 14:01 ч. image
Стратегията на МОК под президенството на Жак Рох е ясна: "Нулева толерантност към допинга"

     
 
ново правило в борбата с допинга в спорта.

Според новата разпоредба състезател, показал положителна допинг-проба на олимпиадата в Пекин ще бъде отстранен от участие в следващата олимпиада през 2012 година в Лондон.

"Ако един спортист покаже положителна допинг-проба в Пекин, той не може да се състезава след четири години на следващата олимпиада", каза на пресконференция говорителката на МОК Жизел Дейвис.

Стратегията на МОК под президенството на Жак Рох е ясна: "Нулева толерантност към допинга".

ХВАНАТИТЕ С ДОПИНГ В ПЕКИН, АУТ ОТ ИГРИТЕ В ЛОНДОН 5 юни 2008 23:34 image
 

Международният олимпийски комитет /МОК/ съобщи в Атина, че е приел ново правило в борбата с допинга в спорта, което позволява на спортист, показал положителна допинг-проба на олимпиадата в Пекин, да му бъде забранено да участва в следващата олимпиада през 2012 година в Лондон.

"Ако един спортист покаже положителна допинг-проба в Пекин, той не може да се състезава след четири години на следващата олимпиада, каза на пресконференция говорителката на МОК Жизел Дейвис. Стратегията на МОК под президенството на Жак Рох е ясна: нулева толерантност към допинга".



Тагове:   Лондон,   Пекин,   допинг,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sensation
Категория: Технологии
Прочетен: 3490504
Постинги: 708
Коментари: 1446
Гласове: 25959
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031