Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2023 14:46 - Мистерията на Атлантида – основни теории за Изгубения град. Атлантида срещу Лемурия: скрита история на война отпреди повече от 10 000 години
Автор: sensation Категория: Технологии   
Прочетен: 1089 Коментари: 0 Гласове:
22

Последна промяна: 09.11.2023 15:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Мистерията на Атлантида – основни теории за Изгубения град. Историята на остров Атлантида е разказана за първи път преди 2300 години от гръцкия философ Платон. Той говорел за голям древен град, който е бил разрушен и наводнен от Атлантическия океан.

Не е ясно дали гърците от онова време са възприели разказа на Платон като метафора за падането на успешните общества или са го смятали за исторически запис. Във всеки случай това все още е предмет на разгорещен дебат сред много учени, историци и философи. Има пет доста интересни теории за Изгубения град. Нека да ги видим:

1. Атлантида е погълната от Бермудския триъгълник – мистерията на атлантида image

Една теория за това къде е отишла изгубената цивилизация е, че тя е била погълната от Бермудския триъгълник. Участък от Атлантическия океан, известен още като Дяволския триъгълник, се превърна в градска легенда, след като повече от 50 кораба и 20 самолета изчезнаха от района.

 

В книгата си The Lost Continent Revealed Чарлз Берлиц казва, че древна цивилизация също може да стане жертва на прословутия Бермудски триъгълник. Берлиц твърди, че Атлантида всъщност е континент край бреговете на Бахамите.

Привържениците на тази теория посочват, че подводен път, известен като пътя Бимини, е открит на север от остров Бимини на Бахамите. Подземното скално образувание, понякога наричано Стената на Бимини, е на 0,8 км. За първи път е открит от водолази през 1868 г., които го описват като „тротоар“.

Местоположението на пътя и неговата идеална структура карат мнозина да вярват, че това може да е път към Атлантида, напомнящ за пътищата от онази епоха.

Странният път на Бимини е споменат от американския мистик и пророк Едгар Кейси 30 години преди откриването му през 1938 г. Тогава той прогнозира: „Част от храмовете все още могат да бъдат намерени под калта на вековете и морската вода близо до Бимини. Изчакайте в 68-ма или 69-та – не твърде далеч.

 

Той също така добавил, че остров Бимини е смятан за един от планинските върхове на Древна Атлантида. Въпреки това въглеродното датиране, проведено от учени, показа, че тези структури биха могли да се образуват естествено от ерозията на крайбрежния варовик.

2. Атлантида е унищожена от природно бедствие image

Сред безкрайните теории за случилото се с древния свят има предположения, че природните бедствия са виновни за унищожаването на острова. Най-забележителните от тях са масивни наводнения, земетресения или вулканични изригвания.

Една теория, която постоянно се повтаря, е, че изчезването на Атлантида се дължи на огромно вулканично изригване, случило се на гръцкия остров Санторини (тогава известен като Тера) преди около 3600 години.

 

В резултат на изригването били изригнали от 40 до 60 кубически километра лава. В резултат на това на Санторини се образувала голяма подводна калдера и огромни площи земя били наводнени. В този момент в атмосферата са изхвърлени около 10 милиона тона камъни, пепел и газ.

Това изригване, заедно с голямото цунами, което се смята, че е последвало, често се обвинява за унищожаването на обществото. Минойската цивилизация, живяла на остров Тера, се смята от мнозина за първата велика цивилизация в Европа, построила пътища и дворци и първата писменост на континента.

Археолозите смятат, че островът е имал процъфтяваща икономика, тъй като минойците са били големи рибари, които са търгували с други страни в Средиземно море. По време на изграждането на тази успешна цивилизация части от острова били внезапно унищожени. Това накарало мнозина да свържат катастрофата с теориите на Платон.

3. Атлантида е била Антарктида – мистерията на атлантида image

Друга теория предполага, че Атлантида всъщност е била много по-топла версия на студения континент Антарктида, който съществува днес.

 

Това се основава на книгата на Чарлз Хапгуд от 1958 г. „Изместването на земната кора“. Тя отрича теорията за континенталния дрейф, която беше много популярна сред учените във време, когато нашето разбиране за тектониката на плочите не беше добре установено.

Вместо това той предположи, че земната кора се е изместила преди 12 000 години. Това накарало континента, който сега е Антарктида, да се премести по-на юг от първоначалното си положение в Атлантическия океан.

Това от своя страна довежда до някои предположения, че по-топлите, по-умерени условия на континента може да са отстъпили място на по-напреднали цивилизации. Но когато тази внезапна промяна настъпила, обществото не успяло да се справи с рязко падащата температура.

Поддръжниците на теорията предполагат, че някога проспериращият град е бил погребан под слоеве лед. Твърденията за скрита земя под ледения континент дори накараха учените да се опитат да открият проблясъци на човешки живот.

 

През 2017 г. откриването на хидравлична система под ледените покривки в Антарктика накара хората да спекулират, че това е доказателство за съществуването на тази древна цивилизация.

Учените казаха, че са открили огромни структури, някои с размерите на Айфеловата кула, погребани под ледената покривка. Една от сградите е направена от смес от глина и пясъчник и е с размери 150Ч40 метра.

Но учени от университета в Брюксел в Белгия и Баварската академия на науките в Германия, които направиха откритието, обясниха, че земните маси всъщност са „акведукти и отлагания под ледената покривка на Антарктика“. А по-малките петна са началото на по-широки водни канали.

4. Атлантида е унищожена от удар на метеорит image

Въпреки че това е наречено една от най-абсурдните теории за изгубения град Атлантида, някои спекулират, че той може да е бил унищожен от метеорит.

 

В поредицата на Netflix Древният апокалипсис британският писател и водещ Греъм Хенкок твърди, че Атлантида е била унищожена от цунами и масивно наводнение от метеорит. Телевизионното шоу твърди, че оцелелите от напреднала цивилизация са се преместили в друга земя, където са преподавали математика, архитектура и земеделие.

Тази теория беше широко критикувана от археолозите. Мнозина от тях критикуваха Ханкок за представянето на „алтернативни факти“ за забавление. Ханкок също твърди, както е правил в продължение на много години в своите книги, че археолозите са прекарали време в опити да скрият тази идея.

Флинт Дибъл, археолог от Кардифския университет, казва: „Ханкок излезе много категорично и агресивно срещу археологическата общност. Бях шокиран колко агресивен беше. Чудя се дали те активно се опитват да се харесат на пост-истината и теоретиците на конспирацията.

Въпреки това ITN, която продуцира шоуто, заяви, че то е „проверено три пъти с факти от алтернативни източници“.

  5. Атлантида никога не е съществувала – мистерията на атлантида image

Въпреки всички интригуващи теории, повечето учени и историци са стигнали до заключението, че Атлантида вероятно никога не е съществувала. Мнозина смятат, че писанията на Платон са измислица и са създадени, за да подкрепят неговите морални аргументи.

Освен диалозите на Платон, няма писмени записи за Атлантида. Въпреки че има редица писмени записи за други неща, които са оцелели от древногръцките времена. Дори с напредъка в океанографията и технологията за картографиране на океанското дъно, никога не е открита следа от потъналия град.

През 2001 г. един от водещите световни учени по древна митология, Алън Ф. Алфорд, каза, че Атлантида е мит, създаден от Платон.

„Зад тази легенда се крие една-единствена тайна със зашеметяваща простота. А именно, че въпреки че Атлантида е била изгубен рай, тя не е била изгубен град, остров или континент, а изгубена планета от някогашен златен век. Загубата на Атлантида трябваше да означава много важно събитие – катаклизма на всички катаклизми, които унищожиха Вселената в началото на всички времена “, обяснява той.


https://kakda.org/%d0%bc%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d1%82%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b8%d0%b4%d0%b0/

Атлантида срещу Лемурия: скрита история на война отпреди повече от 10 000 години image

Атлантида срещу Лемурия: скрита история на война отпреди повече от 10 000 години. В небето започнаха да се появяват странни индикации. Пурпурно слънце и черна пътека започнаха да се пресичат. Това е конфликтът между Лемурия и Атлантида – две сложни древни цивилизации. Ануннаките са манипулирали атлантите.

Изгубените континенти Лемурия и Атлантида се удавили поради ядрена война, подклаждана от анунаките, които убедили атлантите да царуват, според този погребан разказ отпреди повече от 10 000 години, който се появява в писания като „Хрониките на Акакор“. Ядрената война предизвика световна катастрофа, но все пак е имало оцелели сред лемурийците и атлантите.

Допреди 10 000 години и двата континента били позиционирани повърхността на океана. Лемурия била в Тихия океан, докато Атлантида била в Атлантика.

  Тайната история на атлантида срещу лемурия image

В „Хрониките на Акакор“ Карл Бругер твърди, че и двата континента са били дом на две раси на богове. Две цивилизации, много по-сложни от сегашната. Те се сблъскали, което довело до битка с участието на самолети и ядрени оръжия. И двата континента в крайна сметка се сринали в резултат на тази катастрофална битка.

„Здрачът покриваше повърхността на Земята“, казва Акакор в книгата си. Слънцето все още грееше, но мрачна, огромна и силна мъгла закриваше гледкат. В небето се появиха необичайни индикации. Пурпурно слънце и черна пътека се пресичаха. Четирите ъгъла на Земята бяха червени, черни и бели. Двата вида божества започнаха да спорят.

Те се стремяха да изсмукват енергия един от друг, докато изгаряха планетата със слънчева топлина. Реките се променяха, както и височината на планините и яркостта на слънцето. Имаше наводнения, които наводниха цели континенти…”

Лемурия се споменава в няколко неясни хиндуистки плочи, открити от Джеймс Чърчуорд през 1868 г. Той и първосвещеникът на храма заключили, че плочите говорят за изчезналата земя Му, където са живели Наакалес, или Светите братя.

 

Според плочите Му се е удавил преди около 12 000 години, а Великденският остров, заедно с други полинезийски острови, е останките на Му или Лемурия.

“Посетителите” от Джей Джей Бенитес е роман за извънземното отвличане на физика Даниел У. Фрай на 4 юли 1959 г. Извънземните му казали в космическия кораб, че техните предци са живели в Му и че там е имало друга напреднала цивилизация (Атлантида). Атлантите „се научиха да използват атомната енергия по-умело от вас сега“. Той също така посочил предстояща катастрофа с мощни оръжия.

Атлантида срещу Лемурия – ядрената катастрофа image

Американският екстрасенс Едгар Кейси получил телепатично видение от извънземните на Касиопея. Според техните сведения атлантите са съществували от дълбока древност. Те разработили космически пътувания и дори установили аванпостове на други планети, включително на Марс. Те също така притежавали тайно устройство за събиране на енергия от Вселената чрез масивни кристали.

 

Различни източници твърдят, че атлантите са били разумни и добронамерени същества, попаднали в злото. За разлика от тях, други твърдят, че са дошли от друга слънчева система и са генетично склонни да бъдат студени и сурови.

Според първата история те са живели в мир и хармония в Атлантида от 210 000 г. пр.н.е. Въпреки това, влечугоподобните нашественици анунаки, по-специално първосвещениците от Атлантида, започнали да им оказват отрицателно въздействие.

Битката с Лемурия започнала с тези покварени атланти, наричащи себе си „Синовете на Белиал“. Тези Синове на Белиал започнали да спорят с лемурийците за това как да доминират на Земята преди около 25 000 години. Атлантида желаела да завладее всички други племена и цивилизации на планетата.

Лемурийците искали другите народи да се развиват естествено. Затова им казали да ги оставят на мира. Това действие накарало атлантските синове на Белиал да обявят война на Лемурия, която завършило със заговор за ядрена бомба.

  Земните промени и възраждането на цивилизациите image

Това довело до бедствие с експлозия на подземни газови находища. Над 60 милиона лемурийци загинали в крайна сметка. Оцелелите потърсили убежище в Агарта, преди да нападнат Атлантида. Въпреки това, потъването на този изчезнал континент е причинено от поредица от природни бедствия. Земята станала нестабилна поради прекомерните ядрени взривове на атлантите (в резултат на това оста на Земята се изместила и полюсите започнали да се изместват).

Много атланти избягали в Агарта и на други места по цялата Земя. Смята се, че каменните кръгове (Стоунхендж), долмените и геоглифите са произведения на Атлантида, тъй като те са използвали технологията на звуковата левитация, за да издигат огромни камъни (в допълнение, в пещерите по света има символи на Атлантида: спиралите, полумесецът, и змията).

След това, когато изминали хилядолетия и Земята започнала да се стабилизира, и двете цивилизации се появили отново, започвайки с тези, които днес познаваме като ШумерЕгипет, Индия и Китай. По-късно рептилите Ануннаки щели да се върнат и нашата история щяла да започне така, както я познаваме.

Влечугоподобните тайно са поели контрол над Земята. Това е различен разказ, който предизвиква традиционната история. И все пак има смисъл предвид това, което знаем за Атлантида, Лемурия и дори митологията на анунаките, както и геоложките промени на Земята. Въпреки че това е фактически разказ, елитът и тайните групи го пазят скрит.

https://kakda.org/%d0%b0%d1%82%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b8%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d1%83-%d0%bb%d0%b5%d0%bc%d1%83%d1%80%d0%b8%d1%8f/






Гласувай:
22



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sensation
Категория: Технологии
Прочетен: 3514710
Постинги: 710
Коментари: 1447
Гласове: 26110
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930